Γεροβασίλη: Θα διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία. Θέλουν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση;

olga-gerovasili
Διαβάστε επίσης

«Eκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον», ενώ έκανε λόγο λόγο για «φαντασιώσεις» περί «αριστερής παρένθεσης» στην οποία «επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον Real Fm, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όσο η κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση, υλοποιώντας τη συμφωνία με γνώμονα την αναδιανομή των βαρών προς όφελος των αδυνάμων, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στην κοινωνία.

«Αυτός ο βασικός μας πυλώνας αποτελεί αξία ανώτερη από κάθε φαντασίωση περί «αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.

Και, ασφαλώς, αυτή η αξία υπερέχει των όποιων κομματικών ισορροπιών ή προσωπικών επιδιώξεων. Για αυτό και εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.

Η κυβέρνηση απέδειξε, ήδη, ότι αντιμετωπίζει τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό, προοπτική οριστικής λύσης και επιβάρυνση των πολιτών υπο-πολλαπλάσια από ό,τι προέβλεπαν όλες οι αναλύσεις. Αυτό έγινε με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό.

Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Πρακτορείο 104,9, σημείωσε ότι «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να την τορπιλίσουν (την πρωτοβουλία για διάλογο) εκ των προτέρων και με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ΄ αυτό το διάλογο μόνο επειδή είναι υποχρεωμένοι και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν».

Παλαιότερα άρθρα: