«Για πρώτη φορά (πελατειακό κράτος από την) αριστερά»

133568-oyra21i6
Διαβάστε επίσης

Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι πομπώδεις φράσεις των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για«ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τιςμεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακού κράτους». Και βλέπουμε τις πελατειακές λειτουργίες του κράτους σε όλο τους το μεγαλείο.

Στην πράξη βλέπουμε ότι προγραμματίζεται η επιστροφή των -με πελατειακό τρόπο προσληφθέντων- σχολικών φυλάκωνστα σχολεία και των διοικητικών στα ΑΕΙ, προς ικανοποίηση των συνδικαλιστών. Βλέπουμε την κατάργηση προτύπων καιπειραματικών σχολείων, όπως ζητούσε η ΟΛΜΕ. Βλέπουμε, ζώντας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, τις αυξήσεις μισθών στη ΔΕΗ, προς ικανοποίηση της ΓΕΝΟΠ. Βλέπουμε την επανασύσταση της ΕΡΤ με αύξηση του τέλους και μοναδικό στόχο τον επαναδιορισμό των επίσης με πελατειακά κριτήρια διορισθέντων τέως υπαλλήλων της. Βλέπουμε, για ακόμα μία φορά, μια κυβέρνηση να επιλέγει να ορίσει διοικητές σε δημόσιους οργανισμούς (π.χ. προμήθειες υγείας) και στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας (π.χ.5η ΥΠΕ) «δικά μας παιδιά», χωρίς προκήρυξη, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αναζήτηση των τυπικά και ουσιαστικά καταλληλότερων για τις θέσεις.

Η αριστερή κυβέρνησή μας πήρε από τις προηγούμενες τη σκυτάλη του «ιερού αγώνα» για τη διάσωση του πελατειακού κράτους, την ώρα που συνεχίζεται με πρωτοφανή ένταση η καταστροφή του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της χώρας. Του μόνου που μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Παλαιότερα άρθρα: