Για τα μάτια μιας γυναίκας η αεροπειρατεία στην Κύπρο

marina
Διαβάστε επίσης

Προσωπικά φαίνεται ότι είναι τα κίνητρα της αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Ο αεροπειρατής κράτησε ομήρους τους επιβάτες του αεροσκάφους για να πείσει τη σύζυγό του να επιστρέψει πίσω σε αυτόν. Η γυναίκα του αεροπειρατή, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά, είναι Κύπρια και ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου. Νωρίτερα σήμερα μετέβη στο αεροδρόμιο για να τον πείσει να παραδοθεί.

«Κάναμε το άπαν για να είναι όλοι ασφαλείς» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ σε ερώτηση για τον λόγο της αεροπειρατείας είπε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία. Εν τω μεταξύ, ο δρ. Ιμπραχίμ Σαμάχα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας, δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο καθηγητής φερόταν να είναι ο αεροπειρατής.

Ο αεροπειρατής αρχικά φερόταν να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και να απειλεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά εντός του αεροσκάφους. Επιβάτες που απελευθερώθηκαν ανέφεραν ότι ο άντρας κρατούσε κάτι σαν πιστόλι. Πηγές του protothema.gr αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο αεροπειρατής δεν μεταφέρει εκρηκτικά καθώς το χέρι του είναι συνεχώς κλειστό και φαίνεται να κρατάει κάτι.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και στο αεροπλάνο μέχρι στιγμής παραμένουν οι δύο πιλότοι, ένας αξιωματικός ασφαλείας, μία αεροσυνοδός, και τρεις επιβάτες.

Παλαιότερα άρθρα: