Γιατί Αρκά κατέβασες την σελίδα σου;

arkas
Διαβάστε επίσης

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής». Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες στην επίσημη σελίδα του διάσημου σκιτσογράφου στο facebook.

Ο λόγος είναι δυο σκίτσα του που ασκούν έντονη κριτική στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκατοντάδες χρήστες του facebook έσπευσαν να εξαπολύσουν χυδαίους χαρακτηρισμούς ενάντια στον σκιτσογράφο την ίδια ώρα που πολλοί από αυτούς διατυμπανίζουν τις αρχές περι ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου. Μένοντας πίσω από το αριστερό τους προσωπείο επιτίθενται σε όποιον έχει διαφορετική αντίληψη για την πραγματικότητα από αυτούς.

Όμως γιατί Αρκά επέλεξες να κατεβάσεις τον λογαριασμό σου; Γιατί επέλεξες να τους δώσεις την εντύπωση της νίκης στην μάχη των εντυπώσεων; Όσοι σε διαβάζουμε φανατικά τα τελευταία χρόνια το κάνουμε γιατί δεν φοβάσαι να λες αλήθειες που πονάνε ακόμα και τους πιο κυνικούς. Γιατί τώρα επέλεξες την φυγή από την κριτική, όποια και αν είναι αυτή, όσο και αν την καταδικάζουμε ως φασιστική;

Όσοι εξευτέλισαν το μήνυμα των σκίτσων σου μέσα από προσωπικές ύβρεις και συκοφαντικές επιθέσεις το έκαναν και έχουν την συνείδηση τους καθαρή. Νομίζουν ότι έπραξαν αυτό που έπρεπε. Εσύ Αρκά έπραξες επίσης αυτό που έπρεπε. Δημοσίευσες την άποψη σου μέσα από την τέχνη σου. Το λάθος σου όμως είναι ότι μετά από λίγο ακύρωσες τον εαυτό σου.

Φασιστικά τα όσα έγραψαν για εσένα. Λάθος σου όμως που ακύρωσες την έκφραση της τέχνης σου.

11665533_10153366739504350_4884032563506110013_n arkas1 cizyd7luwaa_y4o

Παλαιότερα άρθρα: