Γιατί δεν πρέπει να βάζετε τελεία στο τέλος των e-mail και των μηνυμάτων σας

5d511aed62ae8c436343d0a4f9752395_XL
Διαβάστε επίσης

Καθημερινά όλοι στέλνουμε δεκάδες μηνύματα είτε στο κινητό είτε μέσω των social media και, όπως έχουμε συνηθίσει, τις περισσότερες φορές ολοκληρώνουμε την πρόταση με μια τελεία, κάτι που όμως αποδεικνύεται πως είναι λάθος.

Αυτό το επιβεβαιώνει μελέτη του Πανεπιστημίου Binghamton, η οποία αναφέρει πως όσοι βάζουν τελεία στο τέλος των μηνυμάτων ή των προτάσεών τους, είναι λιγότερο ειλικρινείς.

Οι ερευνητές παρουσίασαν σε μια μικρή ομάδα, 126 προπτυχιακών φοιτητών μια σειρά ανταλλαγής μηνυμάτων είτε από μηνύματα κειμένου ή χειρόγραφων σημειώσεων. Η πλειοψηφία των φοιτητών έκρινε πως όσα κείμενα είχαν στο τέλος τελεία ήταν λιγότερο ειλικρινή.

«Τα μηνύματα υπολείπονται κοινωνικών συνθημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατά πρόσωπο συνομιλία», τόνισε η Σίλια Κλιν αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας και αναπληρώτρια κοσμήτορας στο Harpur College του Πανεπιστημίου Binghamton και πρόσθεσε: «Οταν μιλούν οι άνθρωποι μεταξύ τους είναι εύκολο να μεταφέρουν κοινωνικές και συναισθηματικές πληροφορίες με το βλέμμα των ματιών, τις εκφράσεις του προσώπου τους, τον τόνο της φωνής τους, τις παύσεις κτλ.».

Σε άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου διαπιστώθηκε πως η απάντηση με θαυμαστικό ερμηνεύεται ως πιο ειλικρινής. «Τα σημεία στίξης χρησιμοποιούνται για να γίνουν πιο κατανοητά τα συναισθήματα του αποστολέα», ανέφερε, ακόμη.

Σύμφωνα με την ίδια, η αποστολή μηνυμάτων εξελίσσεται με τους ανθρώπους να βρίσκουν τρόπους να μεταφέρουν ίδιους τύπους πληροφοριών και στα κείμενά τους.

Παλαιότερα άρθρα: