Γιατί δεν πρέπει να φοράμε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα;

e1cbe36ed4bdf18c0299ee5e6eddc1af_XL
Διαβάστε επίσης

Το πώς θα φροντίσει κανείς τα παπούτσια του είναι κάτι που απαιτεί προσοχή, κάτι το οποίο πολλοί, λόγω έλλειψης χρόνου, παραμελούν.

Ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν πρώτα απ” όλα να μη φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα, καθώς όσο και αν ακούγεται παράξενο, πρέπει να τα αφήνετε να ξεκουραστούν ώστε να ζουν περισσότερο.

«Ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη ζωή των παπουτσιών σας είναι να τα εναλλάσσετε, αλλά και να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας καλαπόδια, αφού τα φορέσετε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος εταιρείας παπουτσιών εξηγώντας ότι «αν φοράτε το ίδιο ζευγάρι κάθε μέρα, τότε τα παπούτσια σας δεν έχουν το χρόνο να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρήσουν το σχήμα τους».

Όταν φοράτε τα παπούτσια, τότε το δέρμα απορροφά τον ιδρώτα από τα πόδια.

Οπότε αν δεν τους δώσετε μετά τη δυνατότητα να στεγνώσουν καλά, το δέρμα θα χαλαρώσει και τα παπούτσια σας θα αρχίσουν να χάνουν το σχήμα τους, μία ακόμη παρενέργεια είναι επίσης ότι θα αρχίσουν να μυρίζουν.

Οπότε είναι απαραίτητο να αγοράζετε τουλάχιστον δύο ζευγάρια και να αλλάζετε μεταξύ των δύο. Στο τέλος, θα βγείτε κερδισμένοι, επειδή τα παπούτσια σας θα κρατήσουν περισσότερα.

Τέλος, αν σας αρέσουν τα παπούτσια σας, καλό θα ήταν να επενδύσετε κάποια επιπλέον χρήματα και για καλά καλαπόδια. Τοποθετήστε τα στα παπούτσια σας το βράδυ που θα τα βγάλετε και θα απορροφήσουν την υγρασία από το δέρμα και θα διατηρήσουν τα παπούτσια σε τέλειο σχήμα.

Παλαιότερα άρθρα: