Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το smartphone σας στο αυτοκίνητο; Ένας ειδικός απαντά

5dd6fc188f85bb1c400aaf155737458d_XL
Διαβάστε επίσης

Ο Jon Bereisa, μηχανικός που εργάστηκε επί σειρά ετών στην General Motors υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας στο αυτοκίνητο για μια σειρά από λόγους.

Όπως υποστηρίζει, φορτίζοντας το κινητό στο αυτοκίνητο, ξοδεύετε πολύ περισσότερα σε σχέση με το αν το φορτίζατε στο σπίτι, καταναλώνετε περισσότερα καύσιμα και κατά συνέπεια συμβάλλετε στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος προτείνει να αποφεύγεται η φόρτιση των smartphones στο αυτοκίνητο, αφενός γιατί μας κοστίζει πολύ ακριβά, αφετέρου επειδή εάν αξιοποιηθούν οι υποδοχές φόρτισης USB οι οποίες όλο και περισσότερο εντάσσονται στον βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων, τότε το διοξείδιο του άνθρακα θα αυξηθεί κατά πολύ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του, η φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο κοστίζει 33 φορές ακριβότερα από τη φόρτιση στο σπίτι, τουλάχιστον σε τιμές βενζίνης ΗΠΑ. Εάν κάθε αμερικανός οδηγός φόρτιζε το τηλέφωνό του στο αυτοκίνητο τότε θα παράγονταν επιπλέον 970.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, όπως γράφει ο μηχανικός στο Bloomberg.

Παλαιότερα άρθρα: