Γιατί η Wind είναι η χειρότερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Wind-logo
Διαβάστε επίσης

Χθες,  ο πρωθυπουργός είχε μια μακρά σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ, ΒΕΘ και ΕΕΘ) ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Ξαφνικά χτυπάει το κινητό του και όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν εκπρόσωπος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για να του κάνει προσφορά να αλλάξει πάροχο!

Είναι από τις ελάχιστες φορές που κατανοώ απόλυτα τον Σαμαρά. Διότι το τελευταίο διάστημα έχω δεχθεί απανωτές τέτοιες ενοχλητικές κλήσεις από την Wind. Έχει χρειαστεί να διακόψω κάποια άλλη τηλεφωνική συνομιλία για να απαντήσω και ήταν η …Wind. Είμαι σε επαγγελματική συνάντηση, χτυπάει το κινητό, διακόπτω για να απαντήσω και ήταν η…Wind. Συγκεντρώνω τη σκέψη μου γράφοντας στον υπολογιστή και με διακόπτει η κλήση του κινητού. Πάλι η …Wind. Θέλω να αφιερώσω ένα μισάωρο χαλάρωσης στον εαυτό μου;  Ντριν… η Wind.

Σημειώνω δε ότι από την πρώτη κιόλας κλήση εξήγησα ευγενικά στην εκπρόσωπο της εταιρείας πως δεν με ενδιαφέρει η προσφορά της. Τη δεύτερη φορά το είπα λιγότερο ευγενικά. Η κλιμάκωση του εκνευρισμού μου συνεχίστηκε ώσπου στο προχθεσινό τηλεφώνημα με άκουσε όλο το γραφείο!

Θεωρώ απαράδεκτο για μια εταιρεία που υποτίθεται πως βρίσκεται στην «καρδιά» της υψηλής τεχνολογίας να μην διαθέτει ένα στοιχειώδες λογισμικό που θα επιτρέπει στους εκπροσώπους της να καταχωρούν τους αριθμούς που δηλώνουν ευθέως και καθαρά πως δεν ενδιαφέρονται, ώστε να μην τους ξανακαλούν καθώς μόνον ενόχληση θα προκαλέσουν και τίποτε άλλο. Αν δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό, τότε για ποια ποιότητα παροχής υπηρεσιών μπορούν να μιλούν;

Η προσωπική μου άποψη είναι πως με άριστα το 10,  η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι κάτω από τη βάση του 5. Αλλά οι υπόλοιπες,  τουλάχιστον, δεν με ενοχλούν. Η Wind όμως που επιμένει, να είναι ενοχλητική και να μη λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό που δηλώνω στους εκπροσώπους της,  είναι κατά τη γνώμη μου και η χειρότερη.

ΥΓ: Σκεφτόμαστε μέσα στο φθινόπωρο να οργανώσουμε στο site μια διαδικτυακή ψηφοφορία για τον βαθμό ικανοποίησης των ελλήνων καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πιστεύω πως τα αποτελέσματά της θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Διότι όλοι πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή πως οι εποχές της μεγάλης κοροϊδίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Παλαιότερα άρθρα: