Γιατί ο Σόρος θέλει να βγούμε από το ευρώ;

SOROS
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Θέλησα να γράψω κάτι με αφορμή τις δηλώσεις Σόρος, ο οποίος τόνισε ότι μόνο εκτός ευρώ θα ανακάμψει η Ελλάδα. Ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, αποκαλεί μάλιστα τον εαυτό του «Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου», μιας και προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

«Όταν η ελληνική κρίση ξέσπασε για τα καλά το 2009 η ΕΕ υπό την αρχηγία της Γερμανίας βοήθησε μεν, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει υψηλό τίμημα», τονίζει ο Τζορτζ Σόρος προσθέτοντας: «Της ζητήθηκε να καταβάλλει υπερβολικά υψηλά επιτόκια καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Δυστυχώς οι Γερμανοί επανέλαβαν το λάθος και κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Επέβαλαν και πάλι όρους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της», σύμφωνα με την Ημερησία.

Διάβασα το σχόλιο του Δημήτρη Κατριβέση στο facebook και αισθάνθηκα ότι δεν είχα να γράψω και πολλά παραπάνω. «Ο Σόρος, δεν νοιάζεται ούτε για το συκώτι του,παρά μόνο για κέρδη», ανέφερε ο Δημήτρης και συνέχισε:

«Σημαντικός άνθρωπος»,θα φωνάξουν κάποιοι.»Σημαντικός», στην περίπτωση του συγκεκριμένου ευγενή,διεθνούς λαμόγιου και ομόσταβλου τζογαδόρου,που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην πραγματική οικονομία,σημαίνει ότι έχει ποντάρει στη σωτηρία μιας χώρας,αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα με 15 λεπτά ανά ευρώ ονομαστικής αξίας,για να τα πουλήσει με την επαναγορά,στα 30.Αυτόν λοιπόν κάποιοι θα τον πουν σημαντικό άνθρωπο και ίσως και να δακρύσουν που στα δύσκολα βρέθηκε ένας τέτοιος να επενδύσει στην Ελλάδα.Από την άλλη,κάποιες φορές,το πόσο ηλίθιος είσαι,είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Παλαιότερα άρθρα: