Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

eu_mera_glwsswn
Διαβάστε επίσης

Με το σύνθημα «Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή», η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, μεταμορφώνοντας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας.

Φέτος στην Ελλάδα, για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 12 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα -μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί- να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Ο Παναγιώτης Αλεβαντής, υπεύθυνος του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν αναφέρθηκε στο τι να περιμένουμε φέτος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μίλησε για μεγάλη προσέλευση, παιχνίδι, τραγούδι και επαφή με γλώσσες, πολιτισμούς, ανθρώπους. Μια όμορφη ατμόσφαιρα, μια γιορτή των γλωσσών από τις τέσσερεις γωνιές της Ευρώπης!

Παλαιότερα άρθρα: