Γιούνκερ: «Θα είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στους Βρετανούς»

Ο Γιούνκερ του κοινωνικού διαλόγου & του... Συμφώνου Σταθερότητας
Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  αναφερόμενος  στην επικείμενη και πολύκροτη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι «Δεν μπορεί να είναι κανείς με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο πόδι έξω (…) Σε αυτό το θέμα θα πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Βλέπω τους ελιγμούς».

Στην ομιλία του, στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ στο Παρίσι ο Γιούνκερ,  φρόντισε να καταστήσει σαφές το εξής: «Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι, αν η Βρετανία επιθυμεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά (της ΕΕ), θα πρέπει να σέβεται πλήρως όλους τους κανόνες και όλες τις ελευθερίες».

Παρών στην ίδια εκδήλωση ήταν και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς  ο οποίος μιλώντας για την διεύρυνση της Ε.Ε. θεωρεί ότι αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, εξηγώντας ότι παρόλο που οι χώρες των Βαλκανίων θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ενταχθούν στο μπλοκ, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει κάποια στιγμή να πουν «αρκετά».Ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Το θέμα της Τουρκίας είναι φυσικά στο μυαλό όλων (…) Η υποκρισία σχετικά με την ένταξή της θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή».

 

Παλαιότερα άρθρα: