Γιώργος Τσίπρας στο RP: «Δεν θα πούμε και «ζήτω!» για τα υφεσιακά μέτρα»

tsipras-evgenidis
Διαβάστε επίσης

«Ποτέ δεν υιοθετήσαμε τις πολιτικές τις μνημονιακές πολιτικές. Αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε το πρόγραμμα και θα το εφαρμόσουμε» σημείωνει στη συνέντευξή του στο RP γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος υπογραμμίζει πως η συμφωνία έχει και θετικές ενότητες, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Όσο για τα δημοσιονομικά; «Το υπόλοιπο Μνημόνιο έχουμε δηλώσει πώς θα το εφαρμόσουμε. Αν πρέπει να πούμε «ζήτω» για τα υφεσιακά μέτρα, δεν θα το πούμε» υπογραμμίζει με νόημα.

Απορρίπτει τα σενάρια απόδρασης του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα και ζητά αναβάπτιση της λαϊκής εντολής, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να αλλάξει όσα μέτρα έχουν υφεσιακό αποτύπωμα ή φέρνουν περισσότερη λιτότητα στον λαό.

Για την επόμενη μερα των εκλογών απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην συγκροτηθεί κυβέρνηση, πλην όμως, επικαλούμενος το ρευστό πολιτικό σκηνικό, αποφεύγει να κάνει πρόβλεψη για το κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτηθεί.

Απορρίπτει, λόγω και της εμπειρίας του, τα σενάρια περί εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, ενώ με μια…φαρμακερή ατάκα, τονίζει πως η Λαϊκή Ενότητα υπηρετεί το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, μιας και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να ήταν μια απόφαση ειλημμένη από καιρό.

Παλαιότερα άρθρα: