Γκλεν Φρέι, ο άνθρωπος με τον μεγαλύτερο αστικό μύθο και τον ύμνο στο Σατανά, Hotel California

GlennFrey
Διαβάστε επίσης

Στα 67 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Γκλεν Φρέι, κιθαρίστας, τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Eagles, που είναι μεταξύ άλλων γνωστό για το κομμάτι «Hotel California».

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του διάσημου συγκροτήματος, ο Φρέι άφησε την τελευταία του πνοή στη Νέα Υόρκη, λόγω επιπλοκών που προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Γύρω από το πρόσωπο του Γκλεν Φρέι, έχει γεννηθεί ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς αστικούς μύθους σχετικά με το τραγούδι hotel California, το οποίο λέγεται ότι ήταν ένας ύμνος στο Σατανά.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε τo 1977 από τους Eagles και συνδέεται με ένα από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους στην ιστορία της ροκ μουσικής (και της εφηβείας μας!). Του ίδιου βεληνεκούς με το ότι αν παίξεις ανάποδα τον δίσκο με τη φράση των Queen «another one bites the dust», ακούγεται «it’s nce to smoke marijuana» ή κάτι τέτοιο.

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ροκ κομμάτια όλων των εποχών, συνδέθηκε με τη φήμη ότι οι στίχοι του υμνούν τον Σατανά. Πολλές εκδοχές κυκλοφόρησαν τότε για την ερμηνεία των στίχων, η επικρατέστερη όμως είναι ότι οι Eagles να έχουν γράψει έναν ύμνο για τον σατανισμό.

Η θεωρία ξεκίνησε από μια ομάδα Ευαγγελιστών, που παρατήρησαν μια μυστηριώδη μορφή στο εξώφυλο του δίσκου. Το συγκρότημα ποζάρει σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας. Σε ένα παράθυρο στο βάθος, μπορεί κανείς να διακρίνει μία σκοτεινή μορφή. Τότε είπαν ότι η σκοτεινή φιγούρα στο παράθυρο ήταν ο Άντον Λαβέι, ο συγγραφέας της «Βίβλου του Σατανά», γνωστός και ως Μαύρος Πάπας.

(με πληροφορίες από tovima.gr και life.gr)

Παλαιότερα άρθρα: