Γκορμπατσόφ: «Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία»

gorbatsof
Διαβάστε επίσης

Τα 85 του χρόνια θα κλείσει την Τετάρτη ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και γράφει για τη Ρωσία στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaïa Gazeta. Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου που αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των εσόδων του προϋπολογισμού της χώρας, και η οικονομία της έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, εξαιτίας των κυρώσεων σε σχέση με την Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει όλα όσα χρειάζονται για να ξεπεράσει την κρίση αυτή», η χώρα «επέζησε πολύ χειρότερων εποχών» υπενθυμίζει ζητώντας να «μην προαναγγέλλεται πτώχευση ή καταστροφή» όσον αφορά τη Ρωσία. «Είμαι πεπεισμένος, δεν έχουν χαθεί όλα», υπογραμμίζει ο Γκορμπατσόφ, πατέρας της περεστρόικας, των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επέσπευσαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης πριν από 25 χρόνια.

«Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία, η οποία είναι αναντικατάστατη για τη διευθέτηση των μεγάλων προβλημάτων που τίθενται στον πλανήτη», κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Παλαιότερα άρθρα: