Γλέζος για Σκοπιανό: Βγάλτε από το νου σας τη λέξη Μακεδονία

GLEZOS
Διαβάστε επίσης

Θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παίρνει ο Μανώλης Γλέζος μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, επισημαίνοντας πως οι Σκοπιανοί θα πρέπει να βγάλουν τη λέξη «Μακεδονία» από το μυαλό τους.

«Βγάλτε από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σχολιάζει επίσης ότι «κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν», τονίζοντας πως «μια χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές της, ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία, δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει».

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη Μακεδονία. Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία», σημειώνει σε άλλο σημείο ο Μανώλης Γλέζος.

Παλαιότερα άρθρα: