Γραφείο που κάνει βόλτες στους δρόμους -Εχει ρόδες, μηχανή και διαφανείς «τοίχους» (ΦΩΤΟ)

office car
Διαβάστε επίσης

Το μόνο βέβαιο είναι πως το συγκεκριμένο γραφείο έχει θέα. Και μάλιστα, αυτή αλλάζει διαρκώς. Γιατί αυτό το «δωμάτιο» κάνει… βόλτες στους δρόμους, αφού έχει ρόδες, μηχανή και διαφανείς «τοίχους».

Το σχεδίασε μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, η Ideo, παρουσιάζοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές από το αυτοκίνητο του μέλλοντος και όλες είναι διαφανείς. Ανάμεσά τους είναι ένα όχημα που με τη μετατροπή των καθισμάτων γίνεται σαλόνι, ένας «σωλήνας» που παραδίδει αγαθά και το γραφείο που κινείται, ώστε να δουλεύει κανείς όπου θέλει.

Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι με το τελευταίο θα μειωθεί ο χρόνος που χάνουν οι εργαζόμενοι για να μεταβούν από το σπίτι τους στο χώρο εργασίας. Αυτό το κινητό δωμάτιο έχει γραφείο, το οποίο μπορεί να γίνει και τραπέζι συνεδριάσεων, ενώ η Ideo θεωρεί ότι αρκετές εταιρείες θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, αξιοποιώντας πάρκινγκ ή άλλους κενούς χώρους στις μεγάλες πόλεις.

officecar1

officecar2

officecar3

Οσο για το Cody, τον «σωλήνα» που παραδίδει αγαθά, θα κυκλοφορεί χωρίς οδηγό, ενώ ο παραλήπτης θα μπορεί να πάρει το πακέτο του πλησιάζοντάς το και κάνοντας ένα βιομετρικό σκανάρισμα.

officecar4

officecar5

Το αυτοκίνητο που γίνεται σαλόνι από την άλλη θα μπορεί να οδηγείται αυτόματα, ενώ τα καθίσματα θα γυρίζουν, προκειμένου να εμφανιστεί ακόμη και ένα μπαρ στη θέση τους.

officecar6

officecar7

officecar8

officecar9

Παλαιότερα άρθρα: