Greeks of the World, WELCOME HOME

greeks_welcome_home
Διαβάστε επίσης

Σπουδαίες προσωπικότητες της Επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ παρευρέθηκαν εχθές στην επίσημη παρουσίαση της νέας διεθνούς καμπάνιας του Greek Economic Forum με τίτλο «Greeks of the World, WELCOME HOME».

Της Μαρίας Αντωνίου

Επρόκειτο για μια κλειστή εκδήλωση στη Καρδιά της Αθήνας και στο κέντρο του Αθηναϊκού Πολιτισμού, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το οποίο άνοιξε τις θύρες του και αγκάλιασε θερμά τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Το Greek Economic Forum (GEF) είναι μια διεθνής πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, που αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Αυτά όλα επιτυγχάνονται μέσα από την οργάνωση στοχευμένων συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Το 2015 ήταν μια πολύ κρίσιμη και άκρως επιτυχημένη χρονιά για το GEF, αφού σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατόρθωσε να θέσει τις βάσεις για μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα, διοργανώνοντας το μεγαλύτερο συμπόσιο που έλαβε χώρα ποτέ στις ΗΠΑ.

Ένα χρόνο αργότερα έχοντας στο πλευρό του, ισχυρούς διεθνείς Έλληνες το GEF μας παρουσίασε τη νέα Παγκόσμια καμπάνια “Greeks of the World, WELCOME HOME”, η οποία στοχεύει στην ενσωμάτωση ενός δικτύου των παγκόσμιων ηγετών σκέψης, αφιερωμένο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη χθεσινή Παρουσίαση ο Δ/νων Σύμβουλος του GEF, Aντώνιος Πιτταράς: «To νέο αυτό ταξίδι απευθύνεται στους Έλληνες του Εξωτερικού. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για συζήτηση, επιτρέποντας τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων από διαφορετικούς τομείς σε κάθε διαφορετικό σημείο του πλανήτη.»

Διαφορετικές και διάσημες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου χαιρέτισαν δημόσια τη νέα καμπάνια, αποδεικνύοντας και στη πράξη ότι το GEF μπορεί να τοποθετήσει στο ίδιο τραπέζι διαφορετικές προσωπικότητες και να θέσει όλα τα απαραίτητα θεμέλια για δημόσιο διάλογο και συζήτηση.

Συγκεκριμένα, τη καμπάνια προλόγισαν: ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμούς, κα. Έλενα Κουντουρά, ο Βουλευτής Β” Αθηνών με το Ποτάμι, κ. Γεώργιος Αμυράς, ο Δημαρχος Μαραθώνας κ. Ηλίας Ψινάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ, κ.Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Βουλευτής Β Αθηνών και Πρ. Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η Πρόεδρος του Ινσιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, κ. Ρόδη Κράτσα.

Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση του νέου προωθητικού βίντεο με θέμα έξι καταξιωμένες Ελληνίδες που παραλληλίζονται με τις «Καρυάτιδες» – ένα έργο της αναγνωρισμένης Αμαλίας Σωτηροπούλου. Οι έξι Ελληνίδες της καμπάνιας μας είναι άξιες εκπρόσωποι του χώρου δραστηριοποίησής τους. Αυτές είναι η Νίτζια Λογοθέτη (κοινωνική αλληλεγγύη), η Ντόρα Μπακογιάννη (πολιτική), η Κατερίνα Σάββα (επικοινωνία), η Μαρίνα Βερνίκου (καλές τέχνες), η Μαίρη Κατράντζου (επιχειρείν) και η Ελένη Αντωνιάδου (επιστήμη).

Τέλος, στο πλαίσιο των ενεργειών της καμπάνιας για το 2016-17 το GEF σχεδιάζει μια σειρά από διεθνή επιχειρηματικά συμπόσια στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ντουμπάι και τέλος στο Μονακό, τα οποία αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον!

Παλαιότερα άρθρα: