Η αντίδραση του Λευκού Οίκου για το τετ α τετ Μέρκελ-Τσίπρα

λευκος οίκος
Διαβάστε επίσης

Πώς σχολίασε ο εκπρόσωπος την κρίσιμη συνάντηση στο Βερολίνο

Τα καλά νέα, είναι πως αναγνωρίζουν ότι πρέπει να επιλυθεί η κατάσταση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.

«Οι ΗΠΑ, όπως για πολλά χρόνια τώρα, βρίσκονται κοντά στους Ευρωπαίους συμμάχους και τους εταίρους μας για μερικά (από τα ζητήματα) της οικονομικής ανασφάλειας στην ήπειρο», απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, σε ερώτηση για τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά αυτό (το θέμα). Είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και της οικονομίας μας αυτές οι διαφορές να επιλυθούν».

Όπως είπε, «τα καλά νέα είναι» ότι το καθένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίζει και έχει το δικό του ενδιαφέρον στην προσπάθεια για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε πιθανώς να παρέχει «κάποια περισσότερη» ενημέρωση για τις συνομιλίες που είχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών με ομολόγους τους στην Ευρώπη γι” αυτό το θέμα.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για τη μεγάλη διακύμανση στις αγορές συναλλάγματος τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ερνεστ απάντησε ότι «υπάρχει μια μακρά παράδοση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που μόνο ο υπουργός Οικονομικών μιλά για την αξία του αμερικανικού νομίσματος. Έτσι, θα ήθελα να πω ότι ο πρόεδρος και το οικονομικό επιτελείο του ενημερώνονται τακτικά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Παλαιότερα άρθρα: