Πρόταση για θέατρο: Η Αντιγόνη του Ανούιγ στο Φεστιβάλ Αθηνών, 21 κ” 22 Ιουλίου

festival
Διαβάστε επίσης

Τέσσερις παραστάσεις που φέρουν την υπογραφή ελλήνων δημιουργών θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών μέχρι το τέλος Ιουλίου, μία από αυτές η Αντιγόνη του Ανούιγ σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου που θα ανέβει στις 21 και 22 Ιουλίου.

Η Ελένη Ευθυμίου τοποθετεί τη δράση μέσα σε ένα ιδιότυπο γηροκομείο. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο που γράφτηκε το 1942, στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία και συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος.

Η νεότητα και το γήρας, η ομορφιά και η ασχήμια, η δύναμη και η αδυναμία, το δίκαιο και το άδικο αντιπαραβάλλονται για να ξεσκεπάσουν μια κοινωνία φοβισμένη, βουτηγμένη στον ατομικισμό και τη διαφθορά, μια κοινωνία σε σημείο μηδέν.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Φαίδων Καστρής (Χορός), Βασιλική Τρουφάκου (Αντιγόνη), Ανέζα Παπαδοπούλου (Τροφός), Ιωάννα Μαυρέα (Ισμήνη), Γιώργος Φριντζήλας (Αίμων), Στέλιος Μάινας (Κρέων), Ερρίκος Μηλιάρης (Υπηρέτης Κρέοντα), Νίκος Ντάλας (Φρουρός), Ερρίκος Λίτσης (Β’ Φρουρός – Αγγελιαφόρος, Μαίρη Λιαμή (Ευριδίκη).

Δείτε το preview:

21-22 Ιουλίου 2016, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Ζώνη Α: 20€
Ζώνη Β: 15€, 10€ (Φοιτητικό)
Ζώνη Γ: 10€, 5€ (Φοιτητικό, Άνεργοι)
Περ/νης Ορατότητας: 5€
A.μεΑ.: 5€

Πληροφορίες εδώ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε