Η αντιπαράθεση Καμπούρογλου – Περιστέρη συνεχίζεται: Ο γεωλόγος ανατρέπει τα δεδομένα για την Αμφίπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

2_amfipoli-new_444
Διαβάστε επίσης

Δύο νέα σημεία που φαίνεται να συγκρούονται με τα μέχρι τωρα δεδομένα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, παρουσίασε ο γεωλόγος Ευάγγελος Καμπούρογλου, ο οποίος πρόσφατα είχε αμφισβητήσει τις αναφορές της Κατερίνας Περιστέρη σχετικά με τα ευρήματα στον Λόφο Καστά.

Στην 28η Επιστημονική Συναντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη το 2014, ο κ. Καμπούρογλου κατέληξε σε τρία συμπεράσματα σχετικά με την Αμφίπολη.

Αρχικά στην ομιλία του, τόνισε οτι ο Λόφος Καστά ειναι φυσικός και όχι τύμβος, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη θέση του λέοντα.

Ο κ. Καμπούρογλου απέκλεισε ο Λέων της Αμφιπολης να εχει στηθεί στη συγκεκριμένη βάση στην κορυφή του λόφου. Σύμφωνα με τον γνωστό γεωλόγο και συνεργάτη της Κατερίνας Περιστέρη στην ομάδα των ανασκαφών, το εύρημα που εγείρει τα περισσότερα ερωτήματα ειναι ο κιβωτιόσχημος τάφος.

Όπως κατέληξε ο κ. Καμπούρογλου, ο κιβωτιόσχημος τάφος δεν ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 3ου π. Χ. αιώνα, αλλα ειναι μεταγενέστερος του ταφικού μνημείου, για το οποίο οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκε κατ” επαναληψη.

Παλαιότερα άρθρα: