Η απαγορευμένη φωτογραφία της Νταϊάνα, λίγο πριν παντρευτεί τον Κάρολο

Princess-Diana-2274244
Διαβάστε επίσης

Ξαπλωμένη στα πόδια ενός νεαρού άνδρα, που διαβάζει βιβλίο, η Νταϊάνα Σπένσερ κοιτά κατάματα το φακό και χαμογελά. Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 1981, δύο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολου, όταν τραβήχτηκε η εν λόγω εικόνα σε σαλέ στη Γαλλία.

Εικόνα χαρακτηρίστηκε απαγορευμένη και αποφασίστηκε να μην κυκλοφορήσει λόγω της γαμήλιας ανακοίνωσης. Άλλωστε, η φράση που είναι γραμμένη πάνω της είναι ενδεικτική: «Not to be published» («Να μην δημοσιευτεί»).

131114103016_6776

Τριάντα τρία χρόνια μετά, η φωτογραφία δόθηκε στο φως της δημοσιότητας, μετά την πώλησή της σε δημοπρασία από τον RR Auctions. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η τιμή πώλησής της ήταν γύρω στα 800 ευρώ, ωστόσο, λόγω της απαγόρευσής της, εκτινάχθηκε στα 14.690 ευρώ!

131114103017_7446

«Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα. Πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ, δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας, η οποία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror.

Παλαιότερα άρθρα: