Η απάντηση Βαρουφάκη σε Στουρνάρα

stou_bar
Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Στουρνάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έδειξε ευθέως τον Γιάνη Βαρουφάκη, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν παρενέβη σχετικά με την εκροή κεφαλαίων.

Όπως είπε, εξαιτίας του Γιάνη Βαρουφάκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 4 Φεβρουαρίου σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και τους είπε ότι είναι υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά Στουρνάρα ότι έστελνε επιστολές στην κυβέρνηση για τον Βαρουφάκη. «Τι άλλο να έκανα; Έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα: “Μαζέψτε τον!’»

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τα λεγόμενα Στουρνάρα στο real.gr είναι εξίσου προκλητική:

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

»Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

»Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

»Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Παλαιότερα άρθρα: