«Η αποτίμηση των εκλογών της ΝΔ, και οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα»

νδ_20032015223257
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Με την ολοκλήρωση των  αποτελεσμάτων  σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ( δεν σχολιάζω τα fax), είχαμε τις πρώτες εκτιμήσεις και από τα επιτελεία των δύο μονομάχων του 2ου γύρου.

Αρχικά η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε έκπληξη στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος και εκτιμούσε πως στον δεύτερο γύρο αντίπαλός του θα ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας.Αξίζει όμως να αναφερθεί το γεγονός πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ.Μεϊμαράκης είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον συνυποψήφιο του, δείχνοντας πως και με αυτόν η ενότητα είναι πάνω από όλα για την παράταξη.

Αυτό το θετικό κλίμα που υπήρξε, και υπάρχει  έχει δημιουργήσει έναν αέρα αισιοδοξίας  σε πολλά στελέχη της ΝΔ που εκτιμούν πως η νέα προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε θα είναι  επιτέλους  και εστιασμένη στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και όχι σε μικροπολιτικές συγκρούσεις και θεατρινισμούς.

Από εκεί και πέρα στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε εν τελεί την δεύτερη θέση  γιατί απέφυγε να μπει στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει μεταξύ κυρίως των κ.κ. Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, ενώ φρόντισε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες  προτάσεις και θέσεις σε πολλά καυτά και σημαντικά ζητήματα.

Παράλληλα σύμφωνα και με πολλές πηγές  και απόψεις στην Συγγρού  η στρατηγική αυτή του κ. Μητσοτάκη κατάφερε να αποκτήσει κινηματικά στοιχεία και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεοδημοκρατών  κυρίως  γιατί στόχευσε   σε ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο χώρο και επιθυμούν  μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Στο στρατόπεδο Μητσοτάκη από την άλλη πλευρά, υπήρξε ικανοποίηση από τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ  υπάρχει και η πρποιθηςη πως και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που στήριξαν  τον  Απόστολο Τζιτζικώστα επιθυμώντας την ανανέωση στις εκλογές του Ιανουαρίου θα στηρίξουν τον ίδιο.

Εν κατακλείδι διαφορετικά είναι  τα μηνύματα που λαμβάνουμε απο το επιτελείο Μεϊμαράκη καθώς  πλανάται η εκτίμηση πως εύκολα ή δύσκολα τελικά ο Ε.Μεϊμαράκης θα βρεθεί να ηγείται πάλι της Νέας Δημοκρατίας καθώς η επιρροή του στους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα παραμένει δυνατή.

Παλαιότερα άρθρα: