Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

arveler
Διαβάστε επίσης

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σκεφτεί θετικά μια πιθανή πρόταση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Ερωτηθείσα σχετικά, από το protothema.gr, ανέφερε: «Αν το σκεφτούν δώδεκα και καταλήξουν 2.000, τότε θα το σκεφτώ», παραφράζοντας μια γαλλική παροιμία.

Η κ. Αρβελέρ έσπευσε βέβαια να διερωτηθεί αν υπάρχουν και οι 12 που θα συζητούσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Το όνομα της κ. Αρβελέρ, έχει ήδη «πέσει» στο τραπέζι της προεδρολογίας, καθώς είναι πρόσωπο με διεθνές κύρος στην Ευρώπη, ενώ η ίδια -αν και δηλώνει οτι προέρχεται από την Αριστερά- θεωρείται πρόσωπο υπεράνω κομμάτων.

H κ. Αρβελέρ τιμήθηκε στην εκδήλωση «Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Μια μεγάλη Ελληνίδα», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία ήταν αφιερωμένη στην ίδια ως την πρώτη γυναίκα-πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρύτανη του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σημειώνεται οτι στο παρελθόν είχε συζητηθεί και πάλι το όνομα της για το συγκεκριμένο αξίωμα, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι δέχτηκε πρόταση.

Σε λίγες ημέρες πάντως θα κυκλοφορήσει βιβλίο με τίτλο: «Βεργίνα-Αμφίπολη» από τις εκδόσεις «Ερμής», καθώς -όπως είπε- μιλούν σχετικά με το θέμα μόνο οι αρχαιολόγοι, ενώ ερωτήματα πρέπει να τεθούν και από ιστορικούς.

Παλαιότερα άρθρα: