Η Φιλανδία ίσως αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

finlandia-simaia-arxeio
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών της Φιλανδίας, Τίμο Σόινι, δήλωσε εχθές στο Reuters ότι η Φιλανδία πιθανόν να μην συμμετέχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
“Η κυβέρνηση έχει μία πολύ σφιχτή πολιτική ως προς αυτό. Δεν θα δεχθούμε την αύξηση των επιβαρύνσεων της Φινλανδίας ή περικοπές του χρέους της Ελλάδα” ανέφερε ο ίδιος στο περιθώριο συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματός του, οι Φιλανδοί.

Στις ίδιες δηλώσεις συμπεριέλαβε και την αντίληψη πολλών επικριτών της ευρωπαικής πολιτικής για το ελληνικό ζήτημα, ένα κοινό μυστικό στη δική μου αντίληψη που είναι αμαρτία και μόνο η αναφορά του ανάμεσα στους ευρωπαίους αξιωματούχους που δουλεύουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Σημείωσε πως δεν πιστεύει πως η πολιτική διάσωσης θα λειτουργήσει και ότι το πιθανότερο σενάριο κατά τη γνώμη του θα είναι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν κατά πόσο αυτή η αυτομόληση αποτελεί σχέδιο το οποίο δεν βρίσκεται σε αντίθεση με την κρυφή ατζέντα του Βερολίνου, ή σωστότερα, η ατζέντα Σόιμπλε.

Παλαιότερα άρθρα: