Η φράουλα στα καλύτερά της, δροσερή συνταγή για Daiquiri στο σπίτι

daq
Διαβάστε επίσης

Η φράουλα είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα. Συχνά παραβλέπουμε, όμως, τα οφέλη της για τον οργανισμό μας. Η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και η προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες είναι μόνο μερικά από αυτά.

Οι φράουλες, επιπλέον, έχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά άλλα και θρεπτικά συστατικά, ενώ συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Τρώγονται είτε ωμές -φυσικά- είτε χρησιμοποιούνται στην παρασκευή παγωτών και γλυκών, σιροπιού και μαρμελάδας, ακόμη και σε φάρμακα, εξαιτίας του ελκυστικού αρώματος και της γεύσης τους.

Προσοχή, όμως, γιατί οι φράουλες είναι από τα πιο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα φρούτα, γι’ αυτό καλό είναι να προτιμάτε τις βιολογικές. Δεν πρέπει να είναι ζαρωμένες και αλλοιωμένες, αλλά καθαρές, ομοιόμορφες και με καθαρό χρώμα, πράσινα φύλλα και χνούδι στην επιφάνειά τους.

Η φράουλα συνδυάζεται άψογα και με το αλκοόλ. Ποιος από μας δεν έχει πεθυμήσει ένα παγωμένο Daiquiri φράουλα σερβιρισμένο με δυόσμο και ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού;

Κι, όμως, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι και να το σερβίρουμε ανάλογα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μπλέντερ, φαντασία και φράουλες, φυσικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

20 ml Schnapps φράουλα
40 ml ρούμι
40 ml χυμός φράουλας
1 κ.γλ. ζάχαρη

Η εκτέλεση είναι απλούστατη:

Χτυπάμε όλα τα υλικά με πάγο σε μπλέντερ και στραγγίζουμε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Καλή φραουλένια απόλαυση!

Παλαιότερα άρθρα: