Η Γεννηματά προαναγγέλλει κεντροαριστερή συσπείρωση ή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ;

fofi-gennimata-pasok-arxeiou
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα, το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά. Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά με εθνική συνεννόηση και ενότητα» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στον Ελεύθερο Τύπο.

«Είναι ώρα να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προγραμματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης και της σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση»» προσθέτει η κ. Γεννηματά.

«Το κάλεσμα μας για ενότητα και κοινή δράση στις ευρύτερες δυνάμεις τις κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι διαρκές. Οι πρωτοβουλίες μας είναι συνεχείς και πιστεύουμε πως το εγχείρημα που ξεκίνησε με επιτυχία από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές κινήσεις της κεντροαριστεράς, σύντομα θα οδηγήσει στον μεγάλο και ισχυρό πολιτικό συνασπισμό δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας» καταλήγει.
Μπορεί η Φώφη Γενημματα να μιλά για κεντροαριστερή συσπέιρωση αλλά η εθνική συνενώση υπήρξε ανέκαθεν για το ΠΑΣΟΚ πρόταγμα στήριξης της υβέρνησης, είτε στο τιμόνι της βρισκόταν το ίδιο είτε άλλο κόμμα.

Δεδομένης μάλιστα της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ που στο ευρωπαϊκό επίπεδο τον έχει τοποθετήσει πολύ πιο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία, δεν είναι απίθανο η κυρία Γεννηματά να μιλά εμμέσως για μία στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπό κάποιους όρους που θα μπορούσαν να είναι και η έναρξη μία κοινής πορείας για τα επόμενα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ίσως καταφέρουν να βγουν και από τη σκιά των συγκυβερνήσεων με τη ΝΔ που τους προκαλεί μόνιμη ζημιά όσον αφορά την ταυτότητά τους.

Με πληροφορίες από Τα Νέα

Παλαιότερα άρθρα: