Η Γερμανία δημιούργησε εφαρμογή για τους πρόσφυγες!

app
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Δήμητρα Πραντάλου

Η κυβέρνηση της Γερμανίας με αφορμή τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα, δημιούργησε σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, το Ινστιτούτο Γκαίτε και τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Bayerischer Rundfunk, εφαρμογή για τους πρόσφυγες.

Ονομάζεται Ankommen (=Άφιξη) και διατίθεται δωρέαν στους κατόχους Android από το Google Play Store, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση σύντομα θα κυκλοφορήσει και για λογισμικό iOs.

Μεταξύ άλλων, οι πρόσφυγες θα μπορούν να ενημερώνονται για καθημερινά ζητήματα όπως εύρεση εργασίας, διαδικασία αίτησης ασύλου, αλλά και να βοηθηθούν ώστε να μάθουν την γερμανική γλώσσα. Επίσης, με συμβουλές από ντόπιους και μη θα μάθουν για τις καθημερινές συνήθειες των πολιτών, τα έθιμα της χώρας και στην ουσία όλα τις απαιτούμενες πληροφορίες που χρειάζονται για να ενταχθούν πιο εύκολα στο νέο τρόπο ζωή τους.

Τέλος, το Ankommen είναι διαθέσιμο στα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Περσικά, ενώ για να χρησιμοποιηθεί αφού γίνει download δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο.

ankommen

Πηγή: spinningsm.gr

Παλαιότερα άρθρα: