Η Γερμανία εναντίον του Facebook εξαιτίας του «Friend Finder»

facebook
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Δήμητρα Πραντάλου

Η αναζήτηση φίλου, είναι η δυνατότητα του Facebook να στέλνει πρόσκληση σε χρήστες που δεν έχουν γίνει ακόμη μέλη στο κοινωνικό δίκτυο, παίρνοντας τα email τους από τους φίλους τους που έχουν ήδη λογαριασμό.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από τους Γερμανούς δικαστές παράνομη, αφού όπως υποστήριξε το Ανώτατο Δικαστήριο αποτελεί διαφημιστική παρενόχληση και παραπλανητική πρακτική marketing. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία εναντιώνεται απέναντι στο Facebook αφού το 2012 και το 2014, δύο δικαστήρια στο Βερολίνο είχαν αντιληφθεί παραβίαση προστασίας δεδομένων απ΄το κοινωνικό δίκτυο.

Εναντίον του φαίνεται ότι κινείται και η Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανισμών Καταναλωτών, με τον επικεφαλή Klaus Mueller να δηλώνει ότι ήρθε η στιγμή να μάθουμε ακριβώς τι σημαίνει η απόφαση για την «αναζήτηση φίλου». Άφησε μάλιστα υπόνοιες για επιπτώσεις και για άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν δόλιο τρόπο διαφήμισης.

Σημαντική επίσης ήταν η παρατήρηση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, που ενοχοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για μη σωστή ενημέρωση των μελών του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της αναζήτησης φίλου.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Facebook στο Reuters, η εταιρία περιμένει την επίσημη δικαστική απόφαση προκειμένου να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν.

πηγή: spinningsm.gr

Παλαιότερα άρθρα: