Η Ιρλανδία στηρίζει Τσίπρα για το χρέος!

irlandia
Διαβάστε επίσης

«Η Ιρλανδία φαίνεται να στηρίζει τη διάσκεψη για το ελληνικό χρέος», αναφέρει δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUobserver.com, όπου επισημαίνεται ότι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν φέρεται σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Irish Times» να δήλωσε σε συνάντηση Ιρλανδών πρέσβεων στο Δουβλίνο ότι δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, στην οποία θα συζητηθεί το ελληνικό, το ιρλανδικό, το ισπανικό και το πορτογαλικό χρέος.

Είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίος πολιτικός τάσσεται δημοσίως υπέρ αυτής της ιδέας, η οποία αποτελεί τον πυρήνα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο Εuobserver, υπενθυμίζοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας ζητά την πραγματοποίηση διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος με στόχο να διαγραφεί τουλάχιστον το 1/3 του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής την ιδέα διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπου επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τακτική εκ μέρους της Γερμανίας προκειμένου να στηρίξει την απερχόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση και τον ηγέτη της, Αντώνη Σαμαρά…

Παλαιότερα άρθρα: