Η κομματική ταυτότητα των antigold αντιδράσεων στις Σκουριές

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ
Διαβάστε επίσης

Με αμφίπλευρες ανακοινώσεις ξετυλίγεται η νέα φάση στην τοπική σύγκρουση μετά το κλείσιμο των Μεταλλείων στις Σκουριές και τους 350 Χαλκιδιώτες που έμειναν χωρίς δουλειά. Οι Χαλκιδιώτες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για να ρωτήσουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα «ως άνεργοι και εν δυνάμει άνεργοι».

Οι άνεργοι μεταλλωρύχοι εισέπραξαν για άλλη μία φορά την κατηγορία ότι αποτελούν όργανα της El Dorado που τους εκμεταλλεύεται για την πολιτική της ατζέντα και ένα αόριστο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «παλέψει για να διασφαλιστούν οι άνεργοι». Το πιο σημαντικό μέρος της απάντησης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τα «οι Σκουριές έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν».

Τα ερωτήματα των μεταλλωρύχων που έμειναν αναπάντητα ήταν
- Τι θα γίνει με τους 350 Χαλκιδικιώτες που βγήκαν ήδη στην ανεργία
- Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των Σκουριών
- Ποιο θα είναι το μέλλον για την τοπική κοινωνία και την αγορά στην ΒΑ Χαλκιδική
- Τι οραματίζονται για τα χωριά μας, με τα Μεταλλεία ΚΛΕΙΣΤΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επιβεβαιώνει αυτό που πλέον είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς. Οι αντιδράσεις στις Σκουριές είχαν και έχουν την πολιτική και κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιβεβαιώνεται πέρα από τα πρόσωπα από τις δημόσιες ανακοινώσεις της νομαρχιακής του κόμματος που τονίζει ότι «η πάγια και χιλιοειπωμένη θέση» τους είναι η διαφωνία τους με την εξόρυξη στις Σκουριές.

Τέρμα πια στις συνομωσίες και τα μισόλογα. Πέρα από τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ότι οι άνεργοι Χαλκιδιώτες δεν υποκινούνται από την απώλεια της εργασίας τους αλλά από τους «εκβιασμούς της εταιρίας», η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δημόσια την κομματική ταυτότητα των αντιδράσεων στις Σκουριές.

Πώς η κυβέρνηση μπορεί να παραμένει στη λογική των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως μοναδική βάση της συζήτησης και να ρίχνει την ευθύνη στην εταιρία για το σαμποτάρισμα της επένδυσης, ενώ την ίδια ώρα η κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μέτωπο ενάντια στους ανέργους μεταλλωρύχους και αναγγέλλουν την νίκη τους πάνω από τις κλειστές Σκουριές;

Παλαιότερα άρθρα: