Η κυβέρνηση αποφάσισε την αποπομπή της Σαββαΐδου

savvaidou
Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Newsroom του ΔΟΛ, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Εσόδων. Στην ίδια συνεδρίαση συζητείται και η ανακεφαλαιοποίηση.

Ήδη από χθές η κα Σαββαΐδου, ξεκαθάριζε ε επιστολή της την απροθυμία της να παραιτηθεί, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες αύξαναν τις πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

» Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σαββαΐδου.

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει «σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου», ανέφερε στην επιστολή της.

Παλαιότερα άρθρα: