Η κυβέρνηση φοβάται τα τρακτέρ. Τα φοβάται πολύ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν από την εμπειρία προηγούμενων κυβερνήσεων ότι όταν εφαρμόσεις μέτρα λιτότητας, α χρειαστεί να αντικρούσεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Αυτό σημαίνει από το να ρίξεις χημικά σε διαδήλωση εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων μέχρι να κληθείς να διαχειριστείς τρακτέρ αγροτών που θα κλείσουν εθνικές οδούς για ημέρες.

Έτσι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί βρίσκονται σε ία έντονη προσπάθεια να βρουν μέτρα που α αντισταθμίζουν σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον τη χασούρα για τους αγρότες, από τα φορολογικά μέτρα που επιβάλει το πολυνομοσχέδιο.

Για την ακρίβεια, προσπαθούν να βρουν ισοδύναμά για εκείνους που είναι κατά κύριο επάγγελμά αγρότες. Κατά τα άλλα το σχέδιο είναι να αμβλύνουν τις αντιδράσεις ε την πληρωμή των προκαταβολών ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου στους αγρότες στις αρχές του επόμενου μήνα, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων του αγροτικού κόσμου στην περιφέρεια.

Αυτό όμως δεν είναι πραγματικά αντισταθμιστικό. Είναι άλλον χρύσωμα του χαπιού για τους αγρότες που θα δουν ξαφνικά το λογαριασμό της εφορίας, κάτι που δεν είχαν συνηθίσει ενώ την τελευταία εξαετία, οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, ξυπνούν και κοιμούνται με αυτό.

Παλαιότερα άρθρα: