Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την υγεία

syrizanel
Διαβάστε επίσης

Οι προσλήψεις 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών για να στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ματαιώνονται, μετά την αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δέσμευσε παράνομα και κάθ” υπέρβαση της δικαιοδοσίας του αιτήσεις υποψηφίων προς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και εξέδωσε «δικό» του πίνακα κατάταξης των προσληφθέντων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης αποφάσισε να μην υιοθετήσει τον πίνακα Πολακη για την αξιολόγηση των γιατρών και προχωρά στη ματαίωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς τίθεται και θέμα κύρους για τον Οργανισμό αλλά και σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς και την υγεία, γενικότερα.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών πρέπει να προχωρήσει άμεσα, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μιλά ήδη για εγκληματική ολιγωρία και κατηγορεί ανοιχτά το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται».

Επιπλέον, «ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ , αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς.»

Ο κ. Πολάκης, πάντως, εμφανίζεται ανένδοτος στις συστάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στην έκκληση του ΙΣΑ, αφού ζητήθηκε χθες η παραίτηση του Προέρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, από την άλλη πλευρά, εξαπέλυσε ως απάντηση -μέσω του ΣΚΑΪ- βαριές καταγγελίες εναντίον του Παύλου Πολάκη αλλά και του Ανδρέα Ξανθού για τις παρανομίες στον περιβόητο διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Εντατικών Μονάδων.

«Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ο κύριος Γιαννόπουλος και πρόσθεσε «παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων. Είμαι 45 χρόνια Εντατικολόγος. Υπήρξα πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας. Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους. Δεν πρόκειται να παρανομήσω επειδή θα το ήθελε ο κύριος Υπουργός.»

Οι λόγοι που οδήγησαν στις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι:

Πρώτον η παράλειψη του Συμβουλίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να απομακρυνθεί ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση των «παράτυπων» συμβάσεων με ΜΜΕ την περίοδο 2011-2013.

Δεύτερον η ανοχή των μελών στην άρνηση των υπηρεσιών του φορέα να συνεργαστούν με το ΣΕΥΥΠ κατά τη διάρκεια της έρευνας και να τους παράσχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και έγγραφα.

Τρίτον Ξανθός και Πολάκης κατηγορούν τα μέλη για την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη στελέχωση των ΜΕΘ ύστερα από σωρεία παρατυπιών, καταλογίζοντάς τους την ευθύνη για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Παλαιότερα άρθρα: