‘‘Η κυβέρνηση χαρίζει 20 εκατ. Ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρείες’’

syriza
Διαβάστε επίσης

Φόρους της τάξης των 20 εκατ. ευρώ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χαρίζει η κυβέρνηση σε ξένες δικηγορικές εταιρείες.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, 20 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις, καταγγέλλοντας ότι σχετική «φωτογραφική» διάταξη ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7 Απριλίου 2014, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες φορολογούνταν όπως όλες οι αλλοδαπές εταιρείες, δηλαδή σαν Ανώνυμες Εταιρείες, μετά το πολυνομοσχέδιο ορίστηκε ότι θα φορολογούνται σαν τις ελληνικές δικηγορικές εταιρείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως, με τη νέα διάταξη, η φορολόγηση των εν λόγω δικηγορικών εταιρειών θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους -και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ σε βάθος 20ετίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα ξένα δικηγορικά γραφεία να ζητήσουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει σε φόρους, με βάση το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς.

Παλαιότερα άρθρα: