Η Μ. Γιαννακάκη και η μαφιοζοποίηση της πολιτικής

giannakaki politikh
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Την 1η του Σεπτέμβρη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε στο Βήμα FM: «Καλό θα ήταν αυτό το ζήτημα να έκλεινε με τον Φώτη Κουβέλη να δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, γιατί όσο εμπλέκεται το όνομα του προέδρου και της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρώ ότι κάνει κακό στη ΔΗΜΑΡ (…) Είναι σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αποκλείσει το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος (…) Σέβομαι απεριόριστα τον Φώτη Κουβέλη, θεωρώ πως είναι πολιτική του άποψη και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να το χειριστεί το ζήτημα, γιατί διαφορετικά είναι παιχνίδι με τους θεσμούς. Εγώ και κάποιοι άλλοι σύντροφοι έχουμε άλλη άποψη».

Εντελώς ασυλλόγιστα, δηλαδή ανυποψίαστα, η καλή βουλευτής, που έχει χτίσει ένα πολιτικό προφίλ απόλυτα ταιριαστό με τη ΔΗΜΑΡ, πήρε έτσι θέση στο μεγάλο παίγνιο εξουσίας που είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτούς τους μήνες και αφορά την προεδρική εκλογή και τη συγκέντρωση είτε της «πλειοψηφίας εκλογής» των 180 βουλευτών είτε της «μειοψηφίας αποτροπής» των 121 βουλευτών.

Έχοντας ίσως την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μπει χωρίς συνέπειες σε αυτά τα ναρκοθετημένα «χωράφια», την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: ένα «χτύπημα κάτω από τη ζώνη». «Ξαφνικά αποκαλύφτηκε» κάτι που ήταν γνωστό από τον Ιούλιο: ότι ο σύζυγός της Κώστας Γασπαρινάτος, προσφάτως συνταξιοδοτηθείς από την εργασία του στο δήμο Κορυδαλλού, εμφάνισε στην υπηρεσία του πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE) προκειμένου να μεταταγεί από την κατηγορία των υπαλλήλων με πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) στην κατηγορία των υπαλλήλων με πτυχίο πανεπιστημιακής εκαπίδευσης (ΠΕ).

Την πληροφορία δημοσιοποίησε το σάιτ autodioikisi.gr και την αξιοποίησαν δεόντως, με τις γνωστές τους υψηλές επιδόσεις και μαεστρία στον πολιτικό κανιβαλισμό, πολλά εκ των ΜΜΕ. Παρόλο που δεν υπάρχει ίσως Έλληνας ή Ελληνίδα που να μπορεί να πεισθεί ότι η αποκάλυψη αυτή έγινε τυχαία και ότι δεν έχει σχέση με τις θέσεις της κ. Γιαννακάκη για την προεδρική εκλογή, ας δεχτούμε ότι έγινε τυχαία. Δεν είναι ωστόσο φανερό ότι η προσπάθεια έμμεσης ενοχοποίησης της Μ. Γιαννακάκη από μνημονιακά μίντια είναι μέρος του «πολέμου» που μαίνεται χωρίς αρχές και με όλα τα μέσα για την προεδρική εκλογή;

Τα δημοσιεύματα περί συστηματικής απόπειρας εξαγοράς βουλευτών (με μέσα είτε το χρηματισμό είτε άλλης μορφής «ανταλλάγματα») και η σχετική δήλωση του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου δεν αποτελούν παρά την κορυφή του «παγόβουνου».

Στην πραγματικότητα, έχουμε μια διαδικασία μαφιοζοποίησης της πολιτικής ζωής: όποιος είναι επικίνδυνος ή «ενοχλητικός» για τα κατεστημένα συμφέροντα, «ακτινογραφείται» μέχρι τρίτης γενεάς για να βρεθούν «σκιές» στην προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική του ζωή. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν το «βρόμικο ρόλο» του κανιβαλισμού τους οι «πρόθυμοι» των μίντια.

Όσοι και όσες διανοηθούν να συμπαραταχθούν με τη «μειοψηφία αποτροπής» των 121 στην προεδρική εκλογή, ας έχουν το νου τους. Και ας γνωρίζουν ότι οι ύποπτοι «ακτινογραφούνται»…

Υ.Γ. Η Μαρία Γιαννακάκη δήλωσε ότι δεν γνώριζε για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της, ότι από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα δεν έκανε καμία κίνηση για να τον προστατεύσει και ότι πρέπει να υποστεί «τα δέοντα». Δυστυχώς, δεν πρόσθεσε ότι η αξιοποίηση του γεγονότος εναντίον της είναι μέρος ενός πολιτικού πολέμου και σχετίζεται με τις θέσεις της – έστω σαν υποψία, για να περιοριστεί ο αριθμός των ανυποψίαστων…

Παλαιότερα άρθρα: