Η Ν.Δ. σε «εμφύλιο»

nea-dimokratia
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Χαμός στην Νέα Δημοκρατία , μεταξύ των δελφίνων που διεκδικούν φανερά και υπόγεια την ηγεσία του κόμματος. Κανένας δεν θα πίστευε ότι ευθύς αμέσως τις εκλογές ο Ε. Μεϊμαράκης θα δρομολογούσε τις εξελίξεις για την διαδοχή του, όμως πηγές κοντά στο περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ τονίζουν ότι ήταν μια κίνηση για να απελευθερωθεί και αυτός από τα βαρίδια του ,όπως δηλαδή και ο κ.Τσίπρας. Αυτό που μένει όμως για να επιβεβαιωθεί ή παραπάνω πληροφορία είναι να πεισθεί ο πρώην Οννεδίτης πως πρέπει να είναι υποψήφιος για την διεκδίκηση της προεδρικής θέσης στο κόμμα. Όμως αυτό αρχικά φαντάζει δύσκολο την δεδομένη στιγμή αν και στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ,νομίζω ότι θα τολμήσω να υποθέσω πως σε ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του Ε. Μεϊμαράκη , θα έχει παίξει σημαντικό ρόλο ή αναδιαμόρφωση του κανονισμού σχετικά με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου από την βάση, θέμα για το οποίο από ότι φημολογείται είναι δυσαρεστημένος ο Ε.Μεϊμαράκης.

Από την άλλη πλευρά τώρα ,τα λεγόμενα αντίπαλα δέη που διεκδικούν μια θέση στην Ιστορία της Ν.Δ είναι τα εξής: ο πρώτος λαλήσαντας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με μεγαλειώδης υποσχέσεις,ο Κ.Πατούλης ο οποίος όλοι γνωρίζουν ότι είναι «persona non granta» στην Συγγρού.

Αυτά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα, αλλά νομίζω πω όλοι γνωρίζουμε ότι «παραμονεύει» και ή Ντόρα Μπακογιάννη στην γωνία έτοιμη να αντιταχθεί και να σφίξει τα δόντια της για να μετρήσει τις δυνάμεις της, αλλά και φυσικά τον πάλαι ποτέ αντικομμουνιστή Μ.Βορίδη που έχει βρει πολιτική στέγη μαζί με τους άλλους ένθερμους υποστηρικτές της ΠολΑν στην Νέα Δημοκρατία, ο οποίος σύμφωνα με κοινές ομολογίες σε πηγαδάκια αν κατέβει θα κατέβει για σφυγμομέτρηση δυνάμεων και για να είναι ή εσωτερική αντιπολίτευση στο κόμμα την επόμενη ημέρα.

Τώρα σε περίπτωση μη εκπροσώπησης του Καραμανλικού στοιχείου έτοιμοι να συνδράμουν σε αυτό θα είναι και οι Δένδιας όπου κρατάει στάση αναμονής, όσο και οι Κικίλιας και Κεφαλογιάννης.
Και κάτι εντελώς παρασκηνιακό και θα ρισκάρω να το αναφέρω ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, είναι πως ένα πουλάκι μου σφύριξε πως ή Ντόρα και ο Κυριάκος σφάζονται γιατί ο «μικρός » σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητα του 5 ημέρες πριν και να στηρίξει τον Βορίδη.

Παλαιότερα άρθρα: