Η ναζιστική Ευρώπη του 21ου αιώνα είναι εδώ!

giati-i-europi-den-mporei-na-skefthei-stratigika
Διαβάστε επίσης

Ολοένα και αυξανόμενη είναι τάση που ντροπιάζει την Ευρώπη και ό,τι η γηραιά ήπειρος πρεσβεύει στο επίπεδο των αξιών και του σεβασμού του ανθρώπου. Με πρώτη της Δανία όπου πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία ο νόμος που επιτρέπει την κατάσχεση τιμαλφών έως και 1.340 ευρώ περίπου και άλλες προηγμένες πολιτισμικά χώρες της Δύσης ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Οι ακροδεξιές και νεοσυντηρητικές «φωνές» βάζουν βόμβες στο ενιαίο οικοδόμημα, καταστρατηγώντας συνεχώς το τελευταίο διάστημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις. Όλα αυτά, την ώρα που καθημερινά άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο, με τον Γιούνκερ και τους λοιπούς αξιωματούχους να μένουν στους τίτλους των εξαγγελιών και των υποσχέσεων.

Κανείς άλλωστε μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να οριοθετήσει το πρόβλημα στην ουσία του, δηλαδή παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα έναντι της Τουρκίας. Η συνολική και σφαιρική αντιμετώπιση του προσφυγικού μετατίθεται στο μέλλον και τα μέτρα που λαμβάνονται από τα κράτη-μέλη, είναι όλο και πιο σκληρά.
Μετά τα τείχη της ντροπής, τώρα και κατασχέσεις

Η δεξιά κυβέρνηση της Δανίας υπερψήφισε σήμερα, Τρίτη το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάσχεση ατομικών ειδών αξίας των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι φθάνουν στη χώρα, ώστε «να καλύπτεται το κόστος της φιλοξενίας τους».

Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η συμφωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπερψήφιση. Το Venstre, το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, και οι σύμμαχοί του που ανήκουν στη δεξιά, το Κόμμα του Λαού της Δανίας (DF), η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Λαϊκό Κόμμα, κατέληξαν σε μια συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που προκάλεσε αλυσίδα αντιδράσεων σε όλη την Ε.Ε.
Τι προβλέπεται

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το νομοσχέδιο δίνει επισήμως τη δυνατότητα στην αστυνομία να προχωρά στην «κατάσχεση αγαθών που οι αιτούντες άσυλο μπορεί να έχουν μαζί τους για καλύπτεται το κόστος των αναγκών τους σε τροφή και στέγη».

Στην αρχική του μορφή, το νομοσχέδιο προέβλεπε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έχουν δικαίωμα να φέρνουν μαζί τους και να κρατούν στην κατοχή χρήματα και αγαθά έως της αξίας των 3.000 κορόνων Δανίας (περίπου 400 ευρώ) και κοσμήματα συναισθηματικής αξίας για τους ίδιους. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που θα υπερέβαινε αυτή την αξία προβλεπόταν ότι θα κατάσχεται.

πληροφορίες από new247.gr

Παλαιότερα άρθρα: