Η ΝΔ χάνει στα νούμερα αλλά παίρνει τα λεφτά

SAMARAS1
Διαβάστε επίσης

«Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη ΝΔ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Αυγής που αναφέρεται στην αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση ότι το κυβερνών κόμμα πήρε δάνειο 14,6 εκ. ευρώ το 2013 χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη του. Κάνει μάλιστα λόγο για «χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία». Το ζήτημα αναμένεται να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα η «μαύρη Τρίτη» του Χρηματιστηρίου αλλά και οι «μαύρες» δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο.

Με τα νούμερα «παίζουν» Τα Νέα που έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο «Το μικρόβιο της αβεβαιότητας» και υποστηρίζουν ότι «οι ‘κουμπαράδες’ και τα ‘κλειστά ΑΤΜ’ έριξαν το Χρηματιστήριο και ανέβασαν τα επιτόκια των ομολόγων» κάνοντας λόγω για κινούμενα σχέδια αναφορικά με τη σχετική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. «6,5% μονάδες διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, 7,01% τα επιτόκια των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, -5,7% βυθίστηκε το ελληνικό Χρηματιστήριο» γράφει η εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί με τίτλο «Βουλιάζουν και παραληρούν» και φιλοξενεί δηλώσεις στελεχών του κυβερνητικού στρατοπέδου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας ότι «κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη με τις γνωστές αναφορές περί τραπεζικού πανικού και… κομμουνιστικού κινδύνου».

«Σημάδια κατάρρευσης» είναι ο τίτλος τηςΕλευθεροτυπίας που κάνει λόγο για «ακραία πόλωση, πτώση στο ΧΑ, άνοδο των ομολόγων, καθίζηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» και επισημαίνει ότι «η όξυνση με ευθύνη της κυβέρνησης της γυρίζει μπούμερανγκ». «Οι αγορές στη δίνη του πολιτικού ρίσκου» τιτλοφορεί το πρώτο της θέμα η Καθημερινή ενώ η Ναυτεμπορική γράφει για «Κραδασμούς στις αγορές που προκαλεί η αβεβαιότητα». «Η πολιτική αστάθεια τραντάζει τις αγορές» γράφει το Έθνος το οποίο αναφορικά με την πόλωση της πολιτικής αντιπαράθεσης κάνει λόγο για «σκληρό ροκ με φόντο τις δημοσκοπήσεις».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά και με μεγάλη διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τη Δημοκρατία «καμπάνες ηχούν στο Μαξίμου από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις» με τους βουλευτές (και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) να βρίσκονται σε κατάσταση παράκρουσης. «Χάνεται ο έλεγχος» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που αναφέρεται στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου και παράλληλα σχολιάζει ότι «εν μέσω θυέλλης η κυβέρνηση ανοίγει και το ασφαλιστικό».

Παλαιότερα άρθρα: