Η Ντόρα Μπακογιάννη στο RP: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η Ελλάδα θα ξαναπάει σύντομα σε εκλογές»

bakogianni
Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, τότε η χώρα θα οδηγηθεί πάλι πολύ γρήγορα σε κάλπες λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων του κόμματος εκφράζει στη συνέντευξή της στο RP η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως τυχόν νέες εκλογές θα συνιστούν ταφόπετρα για την ελληνική οικονομία.

Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως η ΝΔ «έμαθε το μάθημά της» και λέει πλέον τα πράγματα με το όνομά τους, προτάσσει τη λογική των συνεργασιών και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας μάλιστα πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να προσχωρήσει και στην στρατηγική του μεσαίου χώρου. Συναρτά μάλιστα την ψήφο στη ΝΔ με κυβερνητική σταθερότητα, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση τετραετίας που θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Τι είναι το παλιό και το νέο; Είναι ηλικιακό ή είναι θέμα αντιλήψεων;» διερωτάται η κυρία Μπακογιάννη, αποφαινόμενη πως δεν υπάρχει κάτι πιο παλιό από τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο παλαιοκομματικών αντιλήψεων. «Το παλιό είναι να μην έχεις το θάρρος να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη» υπογραμμίζει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά συν τοις άλλοις και για τα εσωκομματικά της ΝΔ, την αυτοκριτική που de facto έκανε το κόμμα, την ωρίμανση των στελεχών της ΝΔ, αλλά και τα προσωπικά της αισθήματα μετά την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά και την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η κυρία Μπακογιάννη δηλώνει δικαιωμένη για τα όσα έλεγε από το 2010, σημειώνοντας κιόλας πως ακόμα και μετά την επιστροφή της στη ΝΔ το 2012 ήταν επί της ουσίας εντός και εκτός. «Η κρατούσα ομάδα της ΝΔ δεν ήθελε να με βλέπει, αλλά αυτό πέρασε και μαζί με εμένα είναι και πάρα πολλά εκείνα τα στελέχη που νιώθουν πως μπορούν με άνεση να ξαναμπούν στο σπίτι τους» τονίζει με νόημα, σημειώνοντας μάλιστα πως κανένας δεν περισσεύει ενόψει της επερχόμενης εκλογικής μάχης

Παλαιότερα άρθρα: