Η ομάδα που θα κυβερνήσει τη Γαλλία

macron
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Δήμητρα Σταυροπούλου

Έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της πολιτικής της Γαλλίας είναι ο Εμανουέλ Μακρόν και η ομάδα του, με τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ζώνης του ευρώ.

Αυτοί είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για την κυβέρνηση που θα αναλάβουν, μαζί με τον Μακρόν, τη διακυβέρνηση στα κρισιμότερα θέματα που αφορούν όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά επηρεάζουν και το παγκόσμιο εμπόριο και γενικότερα τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

macronsteam

Από τους βασικότερους πιθανούς συμμετέχοντες στην ομάδα του Μακρόν για την κυβέρνηση της Γαλλίας είναι ο Richard Ferrand από τους Veterans, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές του Μακρόν με παρουσία δύο δεκαετιών στην πολιτική και θα μπορούσε να πάρει μια σημαντική θέση υπουργικού συμβουλίου.

Ένας ακόμη σημαντικός υποψήφιος είναι ο Alexis Kohler, ο οποίος είναι επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της MSC Cruises στη Γενεύη και θα μπορούσε να αποτελέσει τον επικεφαλής προσωπικού του Μακρόν.

Επιπλέον, η 52χρονη Sylvie Goulard, επίσης από τους πρώτους υποστηρικτές του Μακρόν, νομοθέτρια της ΕΕ και εργαζόμενη στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσε να αναλάβει σημαντικήθέση στην ομάδα Μακρόν.

Πηγή: bloomberg.com

Παλαιότερα άρθρα: