Η πιο δημοφιλής δημοσιογράφος στο Σαν Φρανσίσκο είναι Ελληνίδα

biki-liviaki
Διαβάστε επίσης

Μια από τις πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους και ανκοργούμεν στο Σαν Φρανσίσκο έχει ελληνικό αίμα. Ο λόγος για την βραβευμένη Βίκυ Λιβιάκη, η οποία είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του τηλεοπτικού δικτύου KRON 4, έχοντας στο ενεργητικό της επιτυχημένες εκπομπές αλλά και δυνατά ρεπορτάζ.

Η καριέρα της είναι αξιοπρόσεκτη και περιλαμβάνει μεγάλες διακρίσεις: Δυο ΕΜΜΥ για τηλεοπτικές παραγωγές, έξι βραβευμένα ρεπορτάζ από το Associated Press και βραβεία Καλύτερου Ντοκυμαντέρ και Μίνι Σειράς. Εκτός από την ελκυστική εξωτερική της εμφάνιση, ξεχωρίζει για την επικοινωνιακή της δυνατότητα και την άνεση στο φακό. Ο λόγος για την Βίκυ Λιβιάκη, δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου KRON 4 του Σαν Φρανσίσκο, η οποία μεγάλωσε σε ελληνικό περιβάλλον, λόγω των γονέων της, όπως αναφέρει το newgreektv.

«Δεν θέλησα ποτέ να αλλάξω το ελληνικό μου επώνυμο. Μου αρέσει πάντα να εξηγώ σε όσους με ρωτάνε για τις ρίζες του, που προέρχονται από το νησί της Κρήτης», δηλώνει η Λιβιάκη, ο πατέρας της οποίας μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κρήτη.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Σακραμέντο και με καταγωγή από Κρήτη, Καλαμάτα και Κόρινθο, η Λιβιάκη ήταν πάντα κοντά στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο, την στιγμή που οι γονείς της είχαν ενεργό ρόλο στην Κοινότητα: Ο πατέρας της διετέλεσε πρόεδρος της οικείας ενορίας και η μητέρα της επικεφαλής της Φιλοπτώχου, ενώ ο παππούς της έμενε στο σπίτι τους για αρκετά χρόνια.

«Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο παππούς μου ζούσε μαζί μας. Θυμάμαι ότι του άρεσε πολύ να πίνει το κρασί του», θυμάται η Βίκυ Λιβιάκη για τον παππού της, ο οποίος, όπως και για κάθε Ελληνόπουλο της διασποράς, αποτελεί ένα σεβαστό πρόσωπο που εκφράζει το δέσιμο με τις ελληνικές παραδόσεις.

Πώς όμως προέκυψε η τηλεόραση;

Κατ” αρχήν, υπήρχαν επιρροές από το οικογενειακό περιβάλλον, αφού ο πατέρας της εργαζόταν ως τεχνικός τηλεόρασης. Στην αντίπερα όχθη, η οικογένεια της μητέρας της είχε… καλλιτεχνική φλέβα, με παρουσία ακόμη και στο Broadway! Όπως εξηγεί, η ίδια είχε το ταλέντο, αλλά… όχι την φωνή για να τραγουδήσει. Έτσι, σε μικρότερη ηλικία, φάνηκε ότι είχε κλίση στην αφήγηση. Κάπου εκεί ήρθαν οι σπουδές στην δημοσιογραφία και η περιπέτεια ξεκίνησε: Αρχικά ως freelance ρεπόρτερ με πολύ δυναμικές δουλειές, και αργότερα με μόνιμη παρουσία στο στούντιο, όπου ξεχώρισε και έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο Σαν Φρανσίσκο, με εκπομπές οι οποίες ήταν και είναι πολύ δημοφιλείς.

«Είμαι δημοσιογράφος, είμαι μάρτυρας μιας αληθινής ιστορίας και αφηγητής της. Αυτό που κατάλαβα εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι ένα γεγονός είναι πιο παράξενο ακόμη και από την ίδια την φαντασία, αλλά και ότι η αλήθεια είναι το πιο δυνατό εργαλείο για να διηγηθείς μια συναρπαστική ιστορία.», αναφέρει η Λιβιάκη, η οποία, όταν κάνει διάλειμμα από αυτό που αγαπάει, δεν παραλείπει να επισκέπτεται την Ελλάδα.

Παλαιότερα άρθρα: