Η πολιτική θέλει και γερό στομάχι, κύριε Δήμαρχε!

patoulhs-radio-arvyla
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Έφη Αλικάκου

Προχθές, Δευτέρα όσοι έτυχε να βρισκόμαστε μπροστά στους δέκτες μας και συγκεκριμένα να παρακολουθούμε ΑΝΤΕΝΝΑ γύρω στα μεσάνυχτα, μείναμε χωρίς άντερο από το γέλιο ένεκα της σάτιρας Σερβεττά-Κανάκη που αφορούσε τι άλλο το κύριο Πατούλη και τη σύζυγο του. Ο τελευταίος ωστόσο δεν βρήκε τόσο.. αστεία τη σάτιρα των δύο παρουσιαστών για αυτό χθες γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης του στο fb την πρόθεσή του να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για ένα σκετς απαράδεκτο και χυδαίο. Υπονόησε δε ότι το σκετς αποτελεί κομμάτι μιας γενικευμένης επίθεσης στο πρόσωπο του από συγκεκριμένα εκτελεστικά όργανα! Κύριε των δυνάμεων!

Αν κάναμε μία απόπειρα να μετρήσουμε πόσες φορές χρησιμοποίησε στο ποστ του το επίθετο χυδαίος θα ξημερώναμε για αυτό καλύτερα ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που αφορούν εδώ και δεκαετίες την έκθεση δημοσίων προσώπων στη δημόσια σφαίρα. Κάθε λέξη, δήλωση, πράξη ακόμα και ευχετήρια φωτογραφία δεν ξεφεύγει από το σχολιασμό και τη κριτική ανεξαρτήτως του αν αφορά τη καριέρα ή τη προσωπική ζωή. Με άλλα λόγια προκειμένου περί δημοσίων προσώπων όπως ο κύριος Πατούλης που ουκ ολίγες φορές έχει δώσει τροφή για σχόλια (πολύ περισσότερο η σύζυγος του με το.. απαράμιλλο γούστο της) η σάτιρα σε λογικά πλαίσια, η κόσμια κριτική χωρίς χλευασμούς είναι απολύτως θεμιτές. Πολύ συχνά οι ασκούντες δημόσια εξουσία δεν έχουν τις απαραίτητες άμυνες για να τις «αντέξουν» με αποτέλεσμα να σπαταλιούνται σε θεωρίες συνομωσίας για επικοινωνιακό πόλεμο όπως έκανε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πράγμα που δεν τιμά έναν άνθρωπο αδιαμφισβήτητα αυτοδημιούργητο και δραστήριο πολιτικά και κοινωνικά.

Προκάλεσε λοιπόν δίκαια το δημόσιο αίσθημα; Απολύτως δικαία, αφού δεν δίστασε να προβάλλει κατάμουτρα σε ένα ταλαιπωρημένο λαό τον κακόγουστο πλούτο του. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ειλικρινή πρόθεση του να ευχηθεί στο κόσμο αλλά αναμφίβολα θα μπορούσε να επιλέξει ένα πιο ταπεινό δρόμο στους καιρούς που διανύουμε. Τίποτα μάλιστα δεν εμποδίσει τον παρατηρητικό χρήστη να πει ότι η λήψη επέτρεπε επίτηδες τη θέα στο χρυσό σαλόνι και μάλλον ο κύριος Πατούλης και η σύζυγος του ήξεραν ότι πήγαιναν γυρεύοντας για φασαρίες και ατέρμονη σάτιρα.

Η πολιτική λοιπόν και ότι αυτή συνεπάγεται είναι για γερά στομάχια και όχι για μυγιάγγιχτους που αμύνονται επιτιθέμενοι. Πολύ απλά, ας πρόσεχαν!

Παλαιότερα άρθρα: