Η … πρωθυπουργός της Ελλάδας κυρία Κατερίνα Ιγγλέση

igglesi
Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα «ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο;» φαίνεται πως είναι διαχρονικό καθώς η αυτονόητη και προφανής απάντηση δεν ισχύει πάντα. Όπως είναι γνωστό στα μεταλλεία της Χαλκιδικής οι απολύσεις συνεχίζουν να «πέφτουν βροχή» εξαιτίας του μπλοκαρίσματος των αδειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της απόφασης των Καναδών επενδυτών να αναστείλουν τις εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να δικαιώνει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και να ανοίγει το δρόμο για να συνεχιστεί κανονικά η αδειοδότηση της επένδυσης και άρα να σωθούν οι 2000 θέσεις εργασίας στο έργο, πλην όμως με διάφορες προφάσεις η πολιτική της κυβέρνησης δεν ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Κι αυτό συνιστά μείζον ζήτημα και για τη λειτουργία των θεσμών αλλά και για την πορεία της οικονομίας.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών λένε πως αυτή η στάση δεν είναι προϊόν της βούλησης του πρωθυπουργού. Είναι προϊόν ενός ωμού πολιτικού εκβιασμού που ασκεί ευθέως στην κυβέρνηση η τοπική βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, πως αν τολμήσει ο αρμόδιος υπουργός να υπογράψει τις άδειες τότε να ξεχάσουν την ψήφο της στο… Ασφαλιστικό! Καθώς η εξασφάλιση πλειοψηφίας στη βουλή είναι οριακή και αβέβαιη, ο εκβιασμός της κ. Ιγγλέση φαίνεται πως «πιάνει τόπο», οι άδειες παραμένουν στα συρτάρια, δεκάδες εργαζόμενοι καθημερινά χάνουν τη δουλειά τους, το δημόσιο χάνει έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και το κυριότερο η Ελλάδα στέλνει το πιο «λάθος μήνυμα» στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Έτσι, η εν λόγω βουλευτίνα καταφέρνει να είναι αυτή που χαράσσει επί της ουσίας την πολιτική της χώρας στον πλέον κρίσιμο τομέα για τη χώρα αυτή τη στιγμή, δηλαδή την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων όπως ο ορυκτός πλούτος. Η αδυναμία ή έστω η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον ωμό εκβιασμό που της ασκείται από την κ. Ιγγλέση, εκ των πραγμάτων αναγορεύει την εν λόγω κυρία στον πραγματικό πρωθυπουργό αυτής της χώρας!

Παλαιότερα άρθρα: