Η Ryanair μειώνει όλο και περισσότερο τις τιμές

ryanair_meiwsh_timwn
Διαβάστε επίσης

Τα κέρδη της Ryanair για το 12μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 1,24 δισ. ευρώ, έναντι των 867 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους επωφελήθηκε από την απότομη πτώση του κόστους των καυσίμων εν τω μέσω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, καθώς η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία μετέφερε 106,4 εκατ. επιβάτες, 18% περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση προβλέποντας έναν πιο ήπιο ρυθμό αύξησης για τα κέρδη της χρήσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο. Τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% μόνο, στα 1,38-1,43 δισ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι να χτυπήσει τον ανταγωνισμό που δέχεται από άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της Ryanair για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εκτινάχθηκαν κατά 43% ξεπερνώντας τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο ο διευθύνων σύμβουλος του ιρλανδικού αερομεταφορέα Ο” Λίρι σημείωσε πως ανασχετικά στην πορεία αύξησης κερδών της εταιρείας λειτούργησαν οι «αδικαιολόγητες», όπως είπε χαρακτηριστικά, απεργίες του προσωπικού της σε Ιταλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα, καθώς και η «ανασφάλεια» της βρετανικής λίρας μπροστά σε ένα ενδεχόμενο Brexit, απευθύνοντας έκκληση προς το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρά τις έως και 200 ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργιών η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 9% στην Ryanair.

Παλαιότερα άρθρα: