Η Σερένα Ουίλιαμς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του 2018 – Ποιες ακολουθούν

serena
Διαβάστε επίσης

Οκτώ από τις 10 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες για το 2018 είναι, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes είναι τενίστριες! Το τένις είναι το μοναδικό άθλημα, όπου μία γυναίκα έχει τη δυνατότητα για κέρδη τουλάχιστον ίσα με αυτά των ανδρών αθλητών, σε αντίθεση, για παράδειγμα με το μπάσκετ, όπου οι μέσοι μισθοί στο NBA είναι 100 φορές μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους της γυναικείας διοργάνωσης, WNBA.

Στην κορυφή της λίστας η Σερένα Γουίλιαμς. Παρά τα συνήθως μεγάλα χρηματικά έπαθλα στο τένις, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου κέρδισε μόλις 62.000 δολάρια μέσα σε έναν χρόνο, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018. Είχε βέβαια μια καλή δικαιολογία, αφού έκανε διάλειμμα 14 μηνών μετά την αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της τον Ιανουάριο του 2017. Τα συνολικά κέρδη της, ύψους 18,1 εκατ. δολαρίων, είναι τα υψηλότερα μεταξύ των αθλητριών, χάρη στις ασύγκριτες συμφωνίες της με χορηγούς όπως οι Nike, Intel, Audemars Piguet, JPMorgan Chase, Lincoln, Gatorade και Beats.

Μόνο 16 αθλητές στον πλανήτη κέρδισαν περισσότερα χρήματα από τη Γουίλιαμς από χορηγίες τον τελευταίο χρόνο και επιπλέον εκείνη κερδίζει τα διπλάσια από κάθε άλλη αθλήτρια από τις επιδόσεις της στο γήπεδο. Οι 10 καλύτερες αθλήτριες της λίστας του Forbes είχαν συνολικά κέρδη105 εκατ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα, εμφανίσεις, δικαιώματα και χορηγίες τους τελευταίους 12 μήνες.

Το εισόδημα της Μαρία Σαραπόβα, που ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια για 11 συνεχόμενα χρόνια, έχει μειωθεί πάνω από 50% μετά την 16μηνη αποβολή της από τα γήπεδα επειδή βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Στη φετινή λίστα του Forbes, η Σαράποβα βρίσκεται στην 5η θέση με έσοδα ύψους 10,5 εκατ. δολαρίων.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Καρολίνα Βοζνιάκι, που θεωρείτο η καλύτερη τενίστρια που δεν είχε κερδίσει ποτέ τίτλο Γκραν Σλαμ, όμως η άλλοτε κορυφαία τενίστρια του κόσμου, κατάφερε να αποτινάξει τον συγκεκριμένο τίτλο, κατακτώντας το Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο. Ο τίτλος άξιζε 3,1 εκατ. δολάρια, αυξάνοντας τα συνολικά κέρδη της, συμπεριλαμβανομένων των χορηγιών της, σε 13 εκατ. δολάρια.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν τρεις ακόμα τενίστριες, οι Σλόαν Στέφενς (11,2 εκατ. δολάρια), Γκαρμπίν Μουγκουρούζα (11 εκατ. δολάρια) και Σαράποβα (10,5 εκατ. δολάρια).

Οι μόνες αθλήτριες του top-10, που δεν είναι τενίστριες είναι η Σίντου, σταρ του μπάντμιντον στην Ινδία (8,5 εκατ. δολάρια) και η Πάτρικ, οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων (7,5 εκατ. δολάρια).

Αναλυτικά η λίστα:

1. Σερένα Ουίλιαμς

Συνολικά κέρδη: 18,1 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 62.000 δολάρια

Χορηγίες: 18 εκατ. δολάρια

2. Καρολίνα Βοζνιάκι

Συνολικά κέρδη: 13 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 7 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 6 εκατ. δολάρια

3. Σλόαν Στέφενς

Συνολικά κέρδη: 11,2 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 5,7 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 5,5 εκατ. δολάρια

4. Γκαρμπίν Μουγκουρούζα

Συνολικά κέρδη: 11 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 5,5 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 5,5 εκατ. δολάρια

5. Μαρία Σαράποβα

Συνολικά κέρδη: 10,5 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 1 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 9,5 εκατ. δολάρια

6. Βένους Γουίλιαμς

Συνολικά κέρδη: 10,2 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 4,2 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 6 εκατ. δολάρια

7. Π. Β. Σίντου

Συνολικά κέρδη: 8,5 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 500.000 δολάρια

Χορηγίες: 8 εκατ. δολάρια

8. Σιμόνα Χάλεπ

Συνολικά κέρδη: 7,7 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 6,2 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 1,5 εκατ. δολάρια

9. Ντάνικα Πάτρικ

Συνολικά κέρδη: 7,5 εκατ. δολάρια

Αμοιβή/Έπαθλα: 3 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 4,5 εκατ. δολάρια

10. Αντζελίκ Κέρμπ

Συνολικά κέρδη: 7 εκατ. δολάρια

Έπαθλα: 3 εκατ. δολάρια

Χορηγίες: 4 εκατ. δολάρια

Πηγή: Reader.gr

Παλαιότερα άρθρα: