Η σκληρή απάντηση Έλληνα παραολυμπιονίκη στον Λαζόπουλο: Δεν ένιωσα ποτέ το μυαλό μου να κολλάει

foto7
Διαβάστε επίσης

Ο παραολυμπιονίκης στη δισκοβολία και το sit ski Μάκης Καλαράς δίνει τη δική του απάντηση στον Λάκη Λαζόπουλο και τα όσα είπε στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» για τον Σόιμπλε και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Με χιούμορ, αλλά και ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, ο παραολυμπιονίκης (έχει κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς του 2004 και έχει βγει δυο φορές πρώτος στον κόσμο) Μάκης Καλαράς απαντά στον Λαζόπουλο αναφέροντας:

«Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά ξέρω πολλούς στη φάση μου, που έχουν εξελιχθεί και όχι καθηλωθεί, όπως νομίζει ο κύριος Λαζόπουλος. Αλλά ας μην κρυβόμαστε, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο» και συμπληρώνει στη συνέντευξή του στο Down Town: «Ο Λαζόπουλος που μας απασχόλησε τις τελευταίες μέρες είναι ένα μικρό δείγμα της κοινωνίας, αρκετό για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πλήρης άγνοια σε σχέση με την κινητική αναπηρία. Δεν ένιωσα ποτέ το μυαλό μου να κολλάει σε μια ιδέα. Δεν ένιωσα ποτέ εμμονικός, δεν απελπίστηκα ποτέ. Δεν καθηλώθηκα ποτέ σε μια αντίληψη. Αντίθετα. Το μυαλό μου χρειάστηκε να γίνει πιο κοφτερό, έμαθα να σκέφτομαι αλλιώς. Να ελίσσομαι. Θες εγωιστικά; Δεν ξέρω. Έπρεπε όμως να επιβιώσω».

Τέλος, ο γνωστός παραολυμπιονίκης ανέφερε: «Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω αφορούν μια παράνοια. Η μόνη παραφροσύνη που βλέπω είναι η συμπεριφορά όσων αντιμετωπίζουν τους κινητικά ανάπηρους ως παράφρονες. Αυτοί είναι οι πραγματικά καθηλωμένοι σε μια ιδέα».

Παλαιότερα άρθρα: