Η τελευταία παρέμβαση Γλέζου στην Ευρωβουλή

888a73bbcbb1faa3dcb29104103bfbb3_XL
Διαβάστε επίσης

«Δε σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη…«

Την τελευταία του μέρα ως Ευρωβουλευτής ο Μανώλης Γλέζος έκανε και πάλι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο μια ομιλία γεμάτη πάθος και αγάπη για την Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι θα τον αντικαταστήσει ο Γιάννης Μηλιός, αφού ο ίδιος όταν εκλέχτηκε είπε ότι θα μείνει στην Ευρωβουλή μόνο για έναν χρόνο.

Όταν του έδωσε το λόγο ο Μάρτιν Σουλτς ο κ.Γλέζος είπε: «Παραμερίζω τις ύβρεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη…».

Και συνέχισε: «Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα».

Παλαιότερα άρθρα: