Η τελευταία σεζόν του Black Mamba (βίντεο)

kobe-bryant-small
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Παναγιώτης Κακαράς

Με μεγάλη μας λύπη ανακοίνωσε ο Κόμπι Μπράιαντ πως αυτή είναι η τελευταία σεζόν στα παρκέ του NBA. To ταλέντο του τεράστιο και οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον ΛεΜπρον Τζέιμς είναι πολλές αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ είναι μοναδικός και όλοι θα τον θυμόμαστε για την ικανότητα του να σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα του Κόμπι Μπράιαντ στο ΝΒΑ, άπαντες κατάλαβαν πως δεν πρόκειται για έναν απλό παίκτη. Κάθε άλλο. Ο Black Mamba έδειξε από την αρχή το ταλέντο του κι ακολούθησε μία σπουδαία καριέρα, γεμάτη τίτλους. Ομαδικούς, αλλά και προσωπικές διακρίσεις.

Στην ιστορία θα μείνει και το γράμμα με το οποίο ουσιαστικά είπε… αντίο στο μπάσκετ: «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε ήμουν απλά ένα παιδί.

Κάποιοι με δεχθήκατε. Κάποιοι όχι. Αλλά όλοι σας με βοηθήσατε να γίνω ο παίκτης και ο άνθρωπος που είναι μπροστά σας σήμερα. Μου δώσατε αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσω με καλό τρόπο το θυμό μου. Η αμφιβολία σας μου έδωσε αποφασιστικότητα να σας διαψεύσω. Είδατε τους φόβους μου να γίνονται δύναμη. Η απόρριψή σας με δίδαξε κουράγιο. Είτε με βλέπετε σαν ήρωα είτε σαν εχθρό, να γνωρίζετε ότι έβαλα κάθε συναίσθημά μου, κάθε κομμάτι πάθους και ολόκληρο τον εαυτό μου στο να είμαι Λέικερ.

Ό,τι κάνατε για εμένα είναι πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχω κάνει για εσάς. Το ήξερα κάθε λεπτό κάθε αγώνα που φορούσα μωβ και χρυσό. Το τιμώ παίζοντας σήμερα και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η αγάπη μου γι” αυτήν την πόλη, αυτήν την ομάδα και για κάθε έναν από εσάς δεν θα σβήσει ποτέ. Σας ευχαριστώ για αυτό το απίστευτο ταξίδι».

Ακολουθεί βίντεο με κάποιες από τις στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα από τον Κόμπε Μπράιαν:

Παλαιότερα άρθρα: