Η τηλεοπτική βιομηχανία από τον βούρκο της αυθαιρεσίας και της ανομίας, στην φάση της “ανέλκυσης”

nikolopoulos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι 66 ώρες μιας πανθομολογούμενα αδιάβλητης και νόμιμης διαδικασίας, με 27 ολάκερα χρόνια ανομίας, ασυδοσίας, ετσιθελισμού και νταβατζίδικης νοοτροπίας, που έπληττε κατάστηθα τη Δημοκρατία, καθώς είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας μια στυγνή τηλέ-δικτατορία;

Από προχθές στην Ελλάδα πνέει περισσότερος άνεμος Δημοκρατίας.

Η πολιτική και ο κοινοβουλευτισμός, που είχαν παραμεριστεί από τους τηλεβαρόνους, έχουν ήδη επανέλθει στις φυσικές θέσεις τους και ασκούν τους ρόλους τους, για τους οποίους είναι ταγμένοι από το Σύνταγμα και τον ελληνικό λαό.

Ελέχθη ότι οι διαγωνιζόμενοι υπέστησαν μια ταπεινωτική διαδικασία σε ένα αφιλόξενο χώρο, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι πλειοδοσίες για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Αλλά, ταπεινωτική διαδικασία γιατί;

Η διαφάνεια είναι ταπείνωση;
Η νομιμότητα είναι ταπείνωση;

Η αδιάβλητη ροή της διαδικασίας είναι ταπείνωση; Όσον αφορά δε, στην διαμονή των συμμετασχόντων, δεν ακούσαμε κάποιον να παραπονείται ότι ήταν σκληρό το… στρώμα του.

Δεν μας εκπλήσσει, ωστόσο, η προσέγγιση ορισμένων. Αυτή η νοοτροπία ήταν εγκαθιδρυμένη στην Ελλάδα. Να θεωρούν οι νταβατζήδες ότι είναι ταπεινωτική η διεκπεραίωση των υποχρεώσεων τους.

Εδώ είχαμε φθάσει, μέσα από μια διαδρομή 27 χρονών. Να υποκαθιστούν το κράτος να αρμέγουν Δημόσιο και τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με λιγόψυχους ή αργυρώνητους πολιτικούς και τραπεζίτες.

Μέχρι τώρα η μοίρα του ελληνικού λαού «εδημοπρατείτο» από την μιντιακή και οικονομική ολιγαρχία.

Από την πρώτη στιγμή των τελευταίων πλειοδοσιών άλλαξαν οι ρόλοι.
Ηθικό δίδαγμα: Όταν υπάρχει στέρεη πολιτική βούληση, το χρήμα λυγίζει και κάπως έτσι γράφεται ιστορία.

Η Ιστορία της κάθαρσης, της λειτουργίας των κανόνων, του κατακερματισμού και της απώλειας του αήττητου από τη διαπλοκή και την αχόρταγη ολιγαρχία.

Γι” αυτό και ζούμε ιστορικές στιγμές.

Οι νέοι καναλάρχες με τη συμμετοχή τους επικύρωσαν τη νομιμότητα του διαγωνισμού αποδέχθηκαν τους όρους του, πλειοδότησαν και θα περάσουν από το ταμείο.

Το μήνυμα είναι σαφές: τα διάφορα βαμπίρ του σιναφιού τους δεν έχουν θέση ανάμεσα στους νομοταγείς.

Ακόμη και οι Αλαφούζοι που ήταν συνηθισμένοι αλλιώς, αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν.
Πέρασε λοιπόν η τηλεοπτική βιομηχανία από τον βούρκο της αυθαιρεσίας και της ανομίας, στην φάση της «ανέλκυσης».

Το ίδιο θα συμβεί και με όλη τη χώρα, αρκεί να επιδεικνύεται στην κάθε περίσταση ίδια πολιτική πυγμή στο όνομα του ελληνικού λαού.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο διαγωνισμός δεν είχε σχέση με μια «επιχείρηση καθαρά χέρια», αλλά μόνο με την ανανέωση της γενιάς των ολιγαρχών στην Ελλάδα.

Λαθεύουν. Θέλουν σκόπιμα να μηδενίζουν το επίτευγμα των τελευταίων ημερών.

Πλούσιοι δεν θα πάψουν να υπάρχουν.

Όταν, όμως, υπάρχουν πλούσιοι έστω και πειθαναγκαζόμενοι στην εφαρμογή των νόμων, τότε διά της διαφάνειας και της ευνομίας κάτι καλύτερο δικαιούται να περιμένει ο τόπος.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα από ιδρύσεως του διεξάγει ένα σκληρό αγώνα εντός κι εκτός Βουλής κατά της διαπλοκής και της αχόρταγης ολιγαρχίας … Και αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε, όσα παράσημα αγωγών και μηνύσεων θελήσει να κρεμάσει στο πέτο μας ο εσμός της κλεπτοκρατίας προκειμένου να μας φιμώσει.

Το δρομολόγιο Βουλή – οικονομική εισαγγελία, θα σταματήσει μόνο όταν γκρεμιστούν, η «παράγκα» των θαλασσοδανείων, τα «ταχυφαγεία» των δημοσίων έργων και τα «πλυντήρια» του μολυσμένου χρήματος.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει την πολιτική συνεισφορά του ΧΡΙΚΕ στη διαμόρφωση και την επιβολή του πλαισίου ενός διαφανούς, δικαίου, ριζοσπαστικού και προσοδοφόρου για το κράτος διαγωνισμού. Ξέρουμε ότι περιμένει από εμάς συνέχιση και εντατικοποίηση των αγώνων κατά των κλεπτοκρατικών ελίτ.

Θα είμαστε παρόντες και δε θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες του.

Νίκος Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Παλαιότερα άρθρα: